VadeVi
Quarta anyada de Microscopi, el vi que vol curar
  • CA
Microscopi 2016

Neix El Microscopi 2016, la quarta anyada del vi solidari que Irene Alemany, enòloga i propietària del celler Alemany & Corrio, elabora amb l’objectiu de recaptar fons per la lluita contra el càncer.

Després de haver recaptat 32.700 euros amb les tres primeres anyades, amb la col·laboració desinteressada de professionals, amants del vi, persones amb vincles personals a la malaltia i públic general, els beneficis d’El Microscopi 2016 es destinaran al 100% a recolzar un estudi pioner sobre la influència dels limfòcits en el sistema immunitari, desenvolupat per l’Institut Oncològic de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (IOHVH).

Els resultats que s’obtinguin a la investigació tindran un paper crucial per a la cura del càncer a través de l’augment dels limfòcits dels pacients, un tipus de glòbul blanc que treballa contra els tumors. El Microscopi 2016 és un vi negre de terroir procedent de viticultura sostenible elaborat a partir de les varietats merlot, carinyena i cabernet sauvignon. No està filtrat, s’utilitzen els llevats propis i bacteris autòctons del raïm per a la fermentació i els tràfecs i l’embotellat es realitzen seguint el cicle de la lluna.

Surt al mercat a un preu de 9€.

El Microscopi, el vi que vol curar

Aquesta iniciativa, reconeguda amb el premi “Millor Iniciativa del Sector” per l’Associació Catalana del Sommeliers, va néixer l’any 2014 quan Irene Alemany finalitzava les seves últimes sessions de quimioteràpia per lluitar contra el càncer de mama que li havia estat diagnosticat al juliol de 2012. Una història que recollíem en aquest reportatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa