VadeVi
Quatre coses que es poden fer amb vi més enllà de beure’l
  • CA

El vi és per beure’l, per descomptat, però també serveix per moltes altres coses i us en mostrem la prova. Anirem més enllà de la cuina tradicional en la que històricament el vi ha tingut un paper important per fer salses per exemple o per macerar una carn.

Marta Arañó realitzant una de els seves obres
Marta Arañó realitzant una de els seves obres amb vi

!–akiadsense–>

1. Amb el vi es por pintar. És a dir que el podem utilitzar per fer les nostres creacions artístiques. Marta Arañó, per exemple, és una de les artistes catalanes que treballa amb el vi per pintar sobre diversos materials. Les seves obres es poden veure arreu i a més també ofereix cursos per ensenyar aquesta tècnica.

Una de les gràcies que té és que és una pintura viva i per exemple, amb el pas del temps la tonalitat anirà variant, (igual que passa dins d’una ampolla quan l’envellim, però en aquest cas és més ràpid) i l’obra evolucionarà amb el pas del temps.

Pastís dolç de vi negre

!–akiadsense–>

2. El vi que es menja. El vi pot servir per fer un pastís dolç. Us en donem la recepta. Necessitem 240 ml de vi negre, 185 g de farina, 175 g de sucre, 25 g de cacau en pols sense sucre, 8 g de bicarbonat sòdic, 2 g de sal, 60 ml d’oli de girasol, 5 ml d’essència de vainilla i per la cobertura, 80 ml de crema de llet, 20 ml de vi negre, 110 g de xocolata negra.

Barregem la farina, el cacau en pols, el bicarbonat sòdic i la sal. Hi afegim l’oli de girasol, el vi i l’essència de vainilla i ho barregem fins a tenir una massa homogènia. Ho posem tot en un motlle i al forn que haurem escalfat a 180ºC durant 25-30 minuts. El traiem del motlle quan sigui fred i preparem la cobertura. Escalfem la crema de llet i el vi i just quan arrenqui el bull hi afegim la xocolata a trossos. Ho retirem del foc i esperem uns 20 minuts. Hem de vigilar que la crema no sigui molt líquida i la posem a sobre del pastís. Quan la cobertura ja s’hagi refredat i endurit ja estarà a punt per menjar.

3. Continuant a la cuina, una altra possibilitat que també la podem fer a casa és la melmelada de vi. Els ingredients són 200 ml de vi negre, 100 grams de sucre i 8 grams de cobertura per a pastissos en pols. La preparació és relativament senzilla. Posem a escalfar a foc mig 150 ml de vi i el sucre. A part disolem la cobertura en pols amb la resta de vi. Quan el sucre que tenim al foc està completament disolt hi afegim la barreja de vi i cobertura i fem que bulli. Just després i bastant ràpidament ho posem en un pot de vidre i quan s’ha refredat el guardem a la nevera.

El bany de vi que ofereixen a Aires de Barcelona
El bany de vi que ofereixen a Aires de Barcelona

!–akiadsense–>

4. I deixem pel final l’ús més glamurós i relaxant del vi més enllà de beure’l, és clar. Parlem de la vinoteràpia. Diversos establiments a Catalunya, com Aires de Barcelona, ofereixen la possibilitat de fer tractaments terapèutics, estètics i relaxants amb vi.

Així podeu trobar llocs que us facin un massatge amb oli de llavors de raïm, per exemple, o que us exfoliïn la pell amb les restes de raïm que ha servit per elaborar vi. Uns tractament que en la majoria dels casos acaben amb un bany literal amb vi que es poden fer sols o en parella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa