
!--akiadsense-->
El consum de vi català manté una evolució molt positiva i evoluciona favorablement. Tot i que encara no és el mes consumit a casa nostra, el que passa a la majoria de regions vitivinícoles al món, un 41’3% de la quota de mercat és per vins sota l’empara d’alguna denominació d’origen catalana.
Tal com avançàvem a Vadevi, aquest dimarts l’Incavi ha donat a conèixer al detall les xifres de l’informe que la consultora Nielsen ha fet per conèixer el comportament del consum de vi català a casa nostra. I una de les dades que més sobta és que la mateixa consultora ha corregit les xifres que donava l’any passat i que situaven la quota de mercat al 38’74%. Ara però afirma que la xifra és en realitat del 40’3% pel que l’increment seria només d’un punt respecte a l’any 2018.
Amb aquestes noves dades és precisament al canal restauració on es detecta un increment més important. Mentre a les botigues la venda de vi català a Catalunya més o menys es manté, passa d’una quota del 40’9% al 41%, als restaurants durant l’any 2019 es van demanar més vins catalans, en concret un increment de 2’7 punts. L’any 2018 era del 38’8% i el 2019 del 41’5%.
Tot i que l’informe remès per l’Incavi no ho especifica explícitament, sí que indica que una sola denominació d’origen no catalana és la que encara ocupa un 22’8% del mercat que experimenta un descens de l’any 2017 de prop de 3 punts. Històricament aquesta denomincació d’origen és la DOQ Rioja.