VadeVi
Els quatre punts que cal tenir en compte perquè beure vi sigui fer salut
  • CA
Copa de vi negre jove

!–akiadsense–>

Sempre s’ha dit que beure vi és fer salut. Però diversos estudis ho han posat en entredit en els darrers temps. És per això que el doctor Ramon Estruch especialista en la dieta mediterrània ha posat negre sobre blanc. I així ho va exposar en una de les sessions de Vins Vinents, el congrés que organitza l’Incavi i l’Associació Vinícola Catalana que analitza com ha de ser el vi català del futur. Entre moltes altres coses que trobareu en aquest reportatge, ara en destacarem la recepta, és a dir, quins són els punts que cal tenir en compte perquè realment beure vi sigui fer salut. Aquí els teniu:

-Fer-ne un consum moderat. La quantitat variarà en funció del sexe, però també del pes i així com a mitjana estaríem parlant d’una copa i mitja al dia.

Consumir-ne diàriament. És millor que concentrar la mateixa quantitat setmanal en un dia o dos.

El més saludable és el vi negre perquè conté més polifenols. El vi blanc i els escumosos també ho són de saludables però una mica menys.

-I entre el vins negres, el més saludables són els joves perquè tenen més polifenols que els envellits, tot i que aquests últims també poden haver xuclat polifenols de la fusta de les bótes on s’han criat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa