VadeVi
Quatre cellers del Penedès i vuit plats de sardines

Eudald Massana Noya presentant el seu vi Avi Ton a l’últim sopar gastronòmic de la temporada al restaurant El Far

El restaurant El Far de Vilanova va tancar divendres passat la primera temporada de les seves Nits Gastronòmiques amb un repàs a un gran clàssic de la temporada, la sardina. La xef Conxita Pèrez les va cuinar de vuit maneres diferents, “seguint la inspiració dels vents de totes les costes de la Mediterrània, la mar que ens banya amb els seus aromes i que es batuda per vuit vents”. Al ritme d’una jota marinera que va servir d’introducció, es van poder degustar sardines marinades, coca de sardines, sardines farcides de formatge Idiazàbal -la Conxita sempre fa l’ullet al País Vasc, per antigues referències-, empedrat de sardines, trinxat de sardines, sardines escabetxades, cuscús de sardines i suquet de sardines. Van destacar les sardines farcides d’Idiazàbal, que porten camí de convertir-se en un plat emblemàtic del restaurant. El sopar va acabar, evidentment, amb un postre de sardines… de xocolata.

Els plats van anar acompanats pels vins dels cellers Parés Baltá, amb el seu blanc Indígena de garnatxa, i per Eudald Massana Noya que va presentar personalment el seu vi Avi Ton, un xarel·lo de criança. De 1+1 fan 3 es va beure el negre jove, un ull de llebre-sirà molt interesant, i el cava Reserva de la Música de Jané Ventura, fresc i cítric, que va presentar l’enòleg del celler Gerard Jané. Els elaboradors van assistir al sopar i van comentar els seus vins, perfectament harmonitzats amb els plats per l’enòleg Josep Ribes, qui va dirigir el maridatge.

El sopar va tancar el cicle de sopars gastronòmics que va encetar ja fa un any el restaurant El Far, amb la voluntat de renovar la seva oferta gastronòmica. La seva propietària i cuinera, Conxita Pérez, ha ofert al llarg del cicle, cuina marinera elaborada amb productes de proximitat i de gran qualitat, seguint els ritmes estacionals de la natura.

Vist l’éxit assolit per aquesta iniciativa, el setembre es tornarà a començar un nou cicle, per al que Conxita Pérez va prometre “excitants novetats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa