Les quatres garnatxes, procedents de diferents tipus de sòl">

El Celler de Capçanes ja ha començat a escalfar els motors per arrencar amb la seva particular festa del vi que en aquesta edició vindrà farcida de novetats. Aquest divendres 27 de març a les 11 del matí es va fer la presentació a la premsa de les tapes i vins que es maridaran a la 9a Nit de les Garnatxes. Quatre vins elaborats amb aquesta varietat en quatre terrers diferents a Capçanes. En l’acte, es van tastar els vins amb les tapes proposades i elaborades pels dos restaurants de Cambrils reconeguts amb una estrella Michelin.

La Nit de les Garnatxes es un acte que aplega a més de 1.000 persones al celler de Capçanes i es duu a terme anualment des de l’any 2006. Sempre es realitza el primer divendres de maig coincidint amb la Fira de Vins de Falset. Aquella nit, el celler es transforma en un espai festiu i cultural amb exposicions artístiques, concerts de musica clàssica i degustacions de vins i gastronomia.

Cada any es convida a un celler a participar a la Nit per donar-se a conèixer i oferir tasts dels seus vins. Aquest any s’ha convidat a la Denominació d’Origen Tarragona en reconeixement de que Capçanes en va formar part fins que es va constituir la DO Montsant l’any 2001. De moment estan confirmats els cellers: De Muller, Adernats Vinícola de Nulles, Molí de Rué i Mas del Botó.

Durant la Nit de les Garnatxes també es donaran a conèixer i a tastar els vins joves “Mas Donís” de l’anyada 2014 que estrenen un original i divertit format-imatge.

La última novetat d’aquesta edició serà el maridatge de les quatre garnatxes de terrer, que anirà a càrrec dels restaurants Can Bosch i Rincón de Diego ambdós de Cambrils i ambdós guardonats amb una estrella Michelin. Per a l’elaboració de les tapes, prèviament es van tastar els quatre vins amb els xefs i els sommeliers i es va deixar fluir la creativitat per tal de trobar el millor maridatge. Cadascú es va encarregar dels dos vins que més els inspiraven i d’aquesta manera en Joan Bosch es va decantar per les garnatxes de calissa i licorella i en Diego Campos per les de panal i argila.

Així doncs, els maridatges proposats, atrevits i alhora buscant l’equilibri son:

CALISSA: la garnatxa més perfumada i delicada amb “Crema de pèsols amb botifarra de perol i cotnes de porc”. Per Can Bosch

LLICORELLA: la que més recorda al caràcter del Priorat, fresca i estructurada amb “ Bacallà a la llauna cuinat a baixa temperatura amb verduretes”. Per Can Bosch

PANAL: la més madura i afruitada amb “Foie amb crema de formatge i quicos” Per Rincón de Diego

ARGILA: la més rústica i enrevessada amb “Ànec lacat amb gelatina de taronja sobre cruixent de festucs”. Per Rincón de Diego.

L’esdeveniment es durà a terme divendres 1 de maig a partir de les 23:00h a Capçanes. Les entrades es podran comprar la mateixa nit a 25 euros o per anticipat a 22 euros.

Contacte amb el celler: telèfon 977 178 319 i mail cellercapcanes@cellercapcanes.com.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa