Vins del Celler de Batea

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

El president de la Generalitat, Quim Torra, presidirà aquest dijous la inauguració de les obres d’ampliació del Celler Cooperativa Agrícola de Batea. El president d’aquest celler de la Terra Alta, Pere Rams, l’acompanyarà en la visita que farà a les instal·lacions de l’empresa. El Celler Batea data del 1961, i, actualment, compta amb gairebé 200 socis, sent el principal productor de raïm de les comarques vinícoles tarragonines. Després de visitar la sala de barriques i la planta embotelladora d’aquesta cooperativa, es farà la presentació de la nova anyada dels vins de garnatxes blanques del Celler, que ha guanyat diverses medalles i premis a concursos internacionals de prestigi com el Grenaches du Monde.

Celler de Batea

!--akiadsense-->

Visita institucional a la Terra Alta i el Priorat

Torra passarà el dia fent una visita institucional a les comarques de la Terra Alta i el Priorat. El president iniciarà el programa de la visita a Arnes, on arribarà a les 9.00 hores. Acompanyat de l’alcalde del municipi, Joaquim Miralles, i del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, el president Torra farà una visita institucional a l’Ajuntament. Després de signar al Llibre d’Honor, el cap del Govern i la resta d’autoritats es traslladaran al Casal del municipi, on tindrà lloc un esmorzar popular.

A continuació, el president es desplaçarà a Horta de Sant Joan, on a les 10.00 hores té previst visitar l’Ajuntament. Serà rebut per l’alcalde Joaquim Ferràs, qui l’acompanyarà en la visita posterior que realitzarà al Centre Picasso, ubicat al municipi, i que aplega la reproducció de totes les obres que l’artista va crear durant la seva estada a Horta. En aquest municipi de la Terra Alta, Quim Torra també visitarà el Convent de Sant Salvador, declarat Monument històrico-artístic el 1985.

A les 12:30 hores serà quan Torra presidirà la inauguració de les obres d’ampliació del Celler Cooperativa Agrícola de Batea. Ja a la tarda, a les 15.30 hores, el president encapçalarà la reunió del Consell d’alcaldes i alcaldesses de la Terra Alta, que se celebrarà al Consell Comarcal. Hi participaran també la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; el president del Consell Comarcal i alcalde de Gandesa, Carles Luz, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés. Cap a dos quarts de cinc de la tarda, a la mateixa seu del Consell Comarcal de la Terra Alta, el president de la Generalitat i la consellera es reuniran amb els representants de diverses plataformes ciutadanes per parlar sobre la implantació de parcs eòlics a aquesta comarca.

El president Torra arribarà a l’Ajuntament de Falset a les 17.30 hores, on serà rebut per l’alcalde, Jaume Domènech, i la resta de membres del consistori. Després de signar al Llibre d’honor, el cap del Govern i la resta d’autoritats es traslladaran al Teatre L’Artesana, on, a les 18.00 hores, tindrà lloc la presentació del llibre Antoni Vidal i Talarn i Pere Joan Barceló (Carrasclet). Dos defensors de la terra (1700-1720), ">el treball pòstum de l’historiador Antoni Muñoz González, que va morir el passat 25 de maig.

Nou comentari

Comparteix