Brindis amb copes de vi

!–akiadsense–>

El vi és transversal a les nostres vides i sabem que és beneficiós en diversos aspectes. Fa que les converses siguin més fluïdes, ens serveix per celebrar i això ho sabem pel coneixement popular. Però el vi, és també objecte d’estudi i són molts els treballs d’investigació que demostren que un consum moderat ens pot reportar molt beneficis.

Aquests dies en prenen de vi i volem posar el focus amb un estudi concret del professor de psicologia Marcus Munafo de la de la Universitat de Bristol, al Regne Unit , que conclou que prendre una copa de vi ens fa més atractius als ulls dels altres, però, atenció, perquè més d’una copa ja no. Per tant, la moderació és la clau.

Munafo i el seu equip va fotografiar a 40 estudiants universitaris tres cops. Primer sense haver begut res, segon després de prendre una copa de vi i finalment quan n’havien begut més d’una. En les fotografies, les expressions facials eren neutres en els tres casos.

En una segona fase es va agafar un altre grup d’estudiants. Es van tenir en compte les seves preferències sexuals, es van respectar i se’ls va demanar que valoressin les imatges, que diguessin qui els agradava més.

Els resultats van ser curiosos, ja que les fotografies més ben valorades van ser aquelles que es van fer després de prendre una copa de vi. En segon lloc les imatges més atractives eren les que es van fer sense haver begut res, i les menys ben valorades eran aquelles en les que el consum de vi era més alt.

No està molt clar encara perquè l’efecte que provoquem en els altres o bé la percepció que els altres tenen de nosaltres varia havent begut una copa de vi o no. Especulen sobre el fet que l’efecte de l’acohol sobre la dilatació de les pupiles i sobre l’excitació sexual, pot ser una de les causes. També apunten que la relaxació dels músculs facials i el coloret que ens puja a les galtes és possible que ens faci més atractius.

En aquests dies de festa que en prenen molt de vi, recordeu sobretot que si voleu que els altres us trobin més atractius amb un copa de vi ja n’hi ha prou, perquè si en bevem més d’una l’efecte pot ser el contrari.

Sobre la percepció que en tenim dels altres quan som nosaltres el que hem pres un copa de vi no se n’ha fet cap estudi, però també seria un bon aspecte per investigar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa