VadeVi
Raimat inicia la seva verema ecològica amb molt bones expectatives
  • CA
Verema 2020 Raimat

!--akiadsense-->

El celler Raimat ha iniciat la seva verema 2020 amb expectatives molt bones, en l’any més excepcional dels últims temps. Joan Esteve, director tècnic del celler de Costers del Segre, ha afirmat que aquest any la collita es preveu amb optimisme malgrat les peculiaritats del moment i les dificultats climatològiques de la campanya; sent un any plujós, excepcional a Raimat. Tot i així, “s’han controlat de manera satisfactòria les plagues i malalties derivades d’aquestes condicions adverses, i més tenint en compte que es conreen de forma ecològica. Destaca el raïm negre pel seu equilibri i sanitat, el que ens fa ser molt optimistes de cara als vins negres i rosats. Ara es començaran a collir les varietats blanques per als caves de Raimat i veurem si ens confirmen també les bones expectatives de qualitat. Per sort, el nostre celler es troba en una zona de clima estable i estem molt contents amb el rendiment i la qualitat que esperem obtenir al final de la verema.”

El clima continental de la zona on es troba Raimat, més allunyat de les humitats del mar i amb un salt tèrmic dia-nit més acusat, junt amb les pràctiques de viticultura sostenible: cobertes vegetals als carrers de la vinya, millora de la biodiversitat, control amb tècniques ecològiques, han contribuït a aconseguir unes expectatives de verema molt optimistes.

Entre elles, el departament de R+D de Raimat ha portat a terme amb èxit aquest any el projecte pilot GOPHYTOVID, en el qual es desenvolupen tècniques de control de malalties de forma més ecològica, que es va presentar públicament la setmana passada amb uns excel·lents resultats. El projecte, desenvolupat junt amb la Universitat de Lleida, s’ha aplicat ja a 300 hectàrees de vinya ecològica de Raimat i consisteix en un túnel polvoritzador que aplica productes orgànics a la vinya per combatre fongs i plagues, que tan han afectat moltes vinyes aquest any a la resta del país.

Raimat segueix consolidant-se així com un dels principals cellers mundials en respectar al màxim el medi ambient, en posseir una de les majors superfícies certificades com ecològica en tot el món.

Com cada any, l’equip tècnic de Raimat ha iniciat la seva verema de forma manual i per una sola cara del cep, aconseguint la selecció del millor raïm, amb l’objectiu d’obtenir expressions úniques a nivell de sabor i aromes. Una minuciosa elecció que busca aconseguir uns vins equilibrats, intensos i únics en essència. D’aquesta forma, els vins de Raimat asseguren ser cada cop més saborosos, amb matisos molt característics que els convertiran en la millor expressió del terrer del qual procedeixen.

En una verema marcada pel COVID-19, Raimat ha aplicat un estricte protocol de seguretat i higiene tant a la vinya com al celler i oficines per evitar la propagació del virus. En tots els llocs és obligat l’ús de mascaretes, es controla la temperatura a tot el personal diàriament, es realitzen test a tots els treballadors de forma periòdica i es garanteix la distància de seguretat entre tots els empleats. Així mateix, s’han establert 3 torns diferents de treball per garantir el mínim contacte entre ells.

Raimat és conegut per ser un dels cellers que comença més aviat la verema, però no tant por ser un dels últims també. La varietat tardana de Cabernet Sauvignon acaba la seva verema normalment durant la segona quinzena d’octubre, el que fa que les veremes de Raimat siguin eternes. A Raimat les temperatures solen caure en picat a meitats de setembre i les maduracions s’alenteixen molt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa