VadeVi
Rajoy: “Que no es castigui ni boicotegi ningú per les circumstàncies polítiques”
  • CA

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat aquest dimarts “que no es castigui ni boicotegi ningú per les circumstàncies” actuals, en referència al procés català. Rajoy ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita a les caves Freixenet de Sant Sadurní d’Anoia, des d’on ha demanat “a tothom” que la companyia “tingui el mateix tracte per Nadal que qualsevol altra empresa espanyola”. El president espanyol ha assegurat que les empresaris “l’únic que han fet és arriscar, invertir, crear llocs de treball i intentar fer bé les coses” i ha insistit en què el sector empresarial “genera riquesa i feina” i en conseqüència “mereix el respecte i suport de tots” perquè “no té la culpa de les decisions irresponsables d’alguns dirigents”.

El president de Freixenet, José Luis Bonet, ha rebut Rajoy a les portes de les caves i ha mostrat la seva “satisfacció personal” per la seva presència perquè, segons ha dit, “en definitiva nosaltres el que volem és tenir normalitat”. Bonet ha agraït personalment a Rajoy que s’hagi aplicat l’article 155 a Catalunya: “Agraïm al govern espanyol l’aplicació d’aquest article i esperem que la normalitat segueixi cap endavant”.

Rajoy s’ha mostrat confiat en què el 21D es consolidi una situació de “normalitat i tranquil·litat”. També ha advertit que “el govern d’Espanya serà el mateix, el mateix president, els mateixos ministres i suports i vol parlar”. Ara bé, ha subratllat, “el govern no acceptarà de qualsevol manera imposicions de que Catalunya es quedi fora d’Espanya i Europa i que els empresaris es quedin en una situació de minoració per decisions polítiques capritxoses i arbitràries”. Rajoy ha destacat la “valentia” de Freixenet a l’hora de “defensar les seves posicions”, quedant-se a Catalunya, i ha dit que “tindrà la consciència ben tranquil·la com la té Xavi García Albiol”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa