VadeVi
El Ral·li Segura Viudas torna al Penedès 40 anys després

El Ral·li de les Caves Trofeu Segura Viudas, popularment conegut com el Ral·li Segura Viudas, torna a les carreteres del Penedès aquest dissabte 7 de maig, 40 anys després de celebrar la seva darrera edició l’any 1983.

L’esdeveniment, que va tenir lloc per primera vegada el 1970, era una prova que es disputava a les comarques de Barcelona i que tenia com a objectiu promocionar el cava de Sant Sadurní d’Anoia. És per això que, des dels seus inicis, el campionat va comptar amb el suport de l’històric celler Segura Viudas, i es va posicionar com un dels esdeveniments més importants de l’esport nacional i internacional.

El Ral·li, organitzat en aquesta ocasió a mode de revival per Automóviles Rikicars i Rabbit Rally, torna amb 170 quilòmetres en 8 trams de cronometratge, on la millor puntuació serà per a l’equip participant que més s’ajusti a les mitges de velocitat que l’organització ha previst.

Ral·li Segura Viudas
Ral·li Segura Viudas | cedida

El ral·li comença i finalitza el seu recorregut a les caves Segura Viudas, on els guanyadors celebraran la victòria destapant ampolles de caves de la marca. La ruta passarà pels llocs més rellevants de les anteriors edicions del ral·li, que aleshores tenien una longitud mitjana de 300 quilòmetres. S’espera una participació d’uns 35-40 equips, entre ells diverses figures de l’automobilisme com Fina Roman i del periodisme del motor com Judit Florensa.

Aquest esdeveniment, que va començar sent professional i de caràcter nacional, va anar creixent fins a assolir una perspectiva internacional el 1973, quan va entrar al calendari del campionat d’Espanya en comptar amb el suport de l’empresa automobilística RACC. Aquesta fita va modificar tant el recorregut com la ubicació de l’esdeveniment, encara que va mantenir Sant Sadurní d’Anoia com a epicentre de l’activitat per mantenir el seu objectiu inicial de promocionar el cava català intacte.

Segura Viudas, celler amb més de 800 anys d’història, va ser una peça fonamental en la promoció i suport del Ral·li de les Caves – Trofeu Segura Viudas. Per aquesta raó, el Ral·li més emblemàtic d’Espanya dels anys 70 va adoptar en el seu moment el nom del celler català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa