Raventós i blanc va iniciar l’any 2009 un projecte de cooperació amb Jesuit Refugee Service (JRS) per a la reconstrucció d’una escola a la regió de Katanga, a la República Democràtica del Congo. Des de fa més de 25 aquesta entitat desenvolupant programes d’acompanyament, servei i defensa dels drets dels refugiats i desplaçats forçosos pels conflictes armats.

El Congo ha sofert més de set anys de guerres causades fonamentalment per interessos econòmics. Les escoles seran l’eix sobre el que nens i nenes podran començar a normalitzar les seves vides, però abans cal reconstruir-les.

Dins del programa de JRS, l’escola de Katanga pot aixecar-se i convertir-se en un lloc d’acollida i formació per a 440 nens en els propers anys.

El cost total de la reconstrucció és de 85.000 dòlars americans, dels que Raventós i Blanc vol finançar-ne la meitat. Durant la darrera campanya de Nadal ja va aconseguir 20.373 euros.

Enguany, Raventós i Blanc seguirà recaptant diners per acabar de fer realitat aquesta escola, a través de la nova anyada de Montserrat Blanc 2009/Cooperació: la totalitat dels recursos generats de la venta de les 630 ampolles es destinaran a continuar les labors de reconstrucció de l’escola. L’objectiu és que l’inici de les classes sigui una realitat el setembre de 2011.

El seguiment del projecte es podrà fer a través de www.raventos.com/cooperacio.


Localització i camp de refugiats FOTO: RAVENTÓS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa