VadeVi
Recaredo rep el ‘Green Emblem Robert Parker’ de sostenibilitat
  • CA

Recaredo rebrà aquesta nit el Green Emblem Robert Parker Michelin en reconeixement de “grans esforços en les seves pràctiques de cultiu davant del repte del canvi climàtic”. Ho comparteix el mateix celler en una nota on també apunta que els penedesencs es converteixen així en el primer celler català que rep aquest reconeixement i el segon de tot l’Estat, després de Descendientes J. Palacios del Bierzo. El guardó es lliurarà en el marc de la cerimònia de la Gala Michelin que tindrà lloc al Palau de Congressos de Toledo.

“Destacat defensor de la sostenibilitat”

“El Green Emblem certifica que el productor ha de ser un destacat defensor de la sostenibilitat que mira i vetlla per la protecció del medi ambient i la biodiversitat amb una visió a llarg termini”, detallen des de l’equip de redacció de Michelin The Robert Parker.

Robert Parket Wine Advocate ha seleccionat per al 2022 un total de 16 “cellers inspiradors” de tot el món pel seu enfocament sostenible en la indústria del vi, entre les quals hi figuren empreses vitivinícoles com ara Domaine Ganevat, de França o Ridge Vineyards, d’Estats Units.  Al llistat cal sumar-hi les 24 bodegues reconegudes a la llista inaugural del passat 2021 amb presències destacades com, per exemple, Champagne Louis Roederer, Champagne Larmandier-Bernier o Domaine Leroy (Borgonya).

Recaredo repensa la vinya del futur

Recaredo ha pres decisions en les últimes dècades orientades a minimitzar els efectes del canvi climàtic i a mitigar el seu impacte. Conreen parcel·les de muntanya respectant l’orografia i la riquesa paisatgística a alçades al voltant dels 500 metres; realitzen estudis de recerca i desenvolupament d’ombreig dels ceps per protegir-los durant les fortes onades de calor o s’especialitzen en varietats tradicionals penedesenques amb més resistència a les sequeres, com ara la xarel·lo. Així mateix, Recaredo realitza noves plantacions en vas, una formació tradicional dels ceps que facilita el control de l’exposició solar de la fulla i del raïm.

Respecte a les plantacions de futur, Recaredo aposta per ceps a partir de seleccions massals de les seves vinyes més velles. D’aquesta manera, eviten els clons comercials i augmenten la diversitat “d’individus” a la vinya; tot fomentant la resiliència i resistència del cep a fluctuacions tèrmiques i a possibles plagues. 

Des de fa una dècada, Recaredo treballa amb els biòlegs del Museu de Ciències Naturals de Granollers posant en marxa projectes relacionats amb la biodiveristat a la vinya, entre els quals destaquen l’estudi i preservació del ratpenat i l’estudi de les papallones com a bioindicadores de la qualitat del paisatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa