Gominoles

!–akiadsense–>

Fa aproximadament un any sortia al mercat una llaminadura feta amb vi. És un dolç només per adults i pretén oferir un plaer semblant al que tenim quan bevem un vi. Exactament no és el mateix, no ens enganyem, perquè només pel fet de ser sòlid l’experiència ja varia, però pot servir, per exemple, per sorprendre als vostres convidats.

Aquesta és una prova més de la transversalitat del vi. I encara més amb el que us proposem i és que feu aquestes llaminadures a casa. Les industrials són un producte holandès i és difícil trobar-lo a Catalunya és per això que seguint la tendència del do it your self (fes-ho tu mateix) us expliquem la recepta de les gominoles de vi.

Els ingredients que necessiteu són:

4 cullerades de gelatina sense sucre si voleu que sigui més sa. Amb sucre també és una opció. La gelatina pot ser neutra però també la podeu utilitzar de maduixa, per exemple.

4 tasses de vi blanc o negre. Feu servir el que us agradi més.

Motlles en forma d’ós si voleu emular una marca molt coneguda de dolços infantils però mentre siguin petitons qualsevol forma us anirà bé.

Motlles per fer llaminadures amb forma d'os
Motlles per fer llaminadures amb forma d’os

!–akiadsense–>

Preparació:

Poseu el vi dins una olla la poseu al foc. Hi afegiu la gelatina i ho remeneu fins que es dissolgui. El líquid començarà a tornar enganxifós i heu de seguir remenant. Al cap de poc baixeu el foc i és molt important que no arrenqui el bull. Caldrà seguir remenant fins que quedi una barreja homogènia. Després deixeu que es refredi una mica però no del tot i ho poseu dins els motlles. I quan s’hagi refredat una mica més és el moment de posar-ho al congelador i deixar-li 10-15 minuts.

I ja està. Les llaminadures estan a punt per tenir el plaer del vi a qualsevol lloc i a qualsevol moment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa