VadeVi
Rècord de presència de vi català a Prowein 2017
  • CA

Entre els més de 6.000 expositores de 60 paísos diferents, un espai important estarà dedicat al vi català.

A la fira que comença aquest diumenge PRODECA hi tindrà un espai on 99 cellers catalans mostraran els seus vins als més de 50.000 visitants, tots ells professionals del sector, que passen cada any per aquest gran esdeveniment a Dusseldorf, Alemanya.

El certamen se celebra del 19 al 21 de març a Düsseldorf, que durant tres dies serà la seu d’un resum ampli de l’oferta vinícola catalana, a més de 5 entitats del sector que també hi tindran presència: la DO Conca de Barberà, la DO Montsant, l’Institut del Cava, Pime-Cava i l’Associació Terra de Garnatxes.

La participació a l’estand de Catalunya, que dóna cobertura de marca permetrà a les empreses participants establir i consolidar contactes comercials. A més, visitarà el certamen Ramón Sentmartí, director gerent de Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), acompanyat de Salvador Puig, director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), que aprofitaran el viatge per valorar amb els cellers representants l’impacte comercial de la participació en aquesta fira.

Prowein, la fira vinícola més prestigiosa d’Europa, rebrà al voltant de 56 mil compradors professionals del sector minorista, majorista, importació i exportació, gran distribució i canal Horeca, a més de la premsa especialitzada encarregada de recollir i revisar les novetats que presentin els 6.257 expositors d’aquesta edició.

La dimensió internacional d’aquest certamen, on es preveuen participants de 59 països, i la rigorosa professionalitat dels visitants procedents de 123 països, formen part d’una aposta per créixer en un dels mercats més importants dels vins i caves catalans, com és Alemanya. A més d’aquest focus, la diversificació de mercats i clients també forma part dels objectius dels cellers catalans, i per això Prowein esdevé una aposta forta que compta amb el suport del Departament d’Agricultura, a través de Prodeca, i amb la col·laboració de Incavi.

En aquest sentit, cal destacar que en l’edició 2017, la participació d’empreses catalanes sota el paraigües de la marca Catalonia, The land of Barcelona continua mantenint l’increment des de l’any 2012, arribant aquest any al rècord de participació. Així, amb 99 cellers participants, es representen referències de les 12 denominacions d’origen de vi i cava reconegudes a Catalunya, i compta també amb la participació addicional de 5 entitats sectorials que faran difusió de les característiques que impregnen singularitats a les elaboracions catalanes. D’aquesta manera, i durant tres dies, Düsseldorf serà la seu d’un resum ampli de l’oferta vinícola catalana.

Els cellers que hi assistiran sota el paraigües de Prodeca són els següents:

  • 1+1=3
  • Acústic Celler
  • Agustí Torelló Mata
  • Albert i Noya
  • Alsina & Sardà
  • Alta Alella Cava Privat
  • Altavins Viticultors
  • Buil i Giné
  • Canals & Munné
  • Castell d’Encús
  • Castell d’Or
  • Castell del Remei
  • Cava Berdié
  • Caves Naveran
  • Caves Rovellats
  • Caves Vendrell Olivella
  • Cedó Anguera
  • Celler Aixalà
  • Celler Ardèvol
  • Celler Balaguer
  • Celler Cairats
  • Celler Carles Andreu
  • Celler de l’Encastell
  • Celler de l’Era
  • Celler Domenys
  • Celler La Vinyeta
  • Celler Malondro
  • Celler Martin Faixó
  • Celler Roig Parals
  • Celler Sant Rafael
  • Celler Terra i Vins
  • Celler Vall Llach
  • Celler Vidbertus
  • Celler Xavier Clua
  • Cellers Unió
  • Clos Figueras
  • Clos Montblanc
  • Coma Romà
  • Costers del Priorat
  • De Muller
  • Dosterras
  • Empordàlia
  • Epicure Wines
  • Ètim Castell del Falset
  • Ferrer Bobet
  • Finca Valldosera
  • Finca Viladellops
  • Gerida Viticultors
  • Giró Ribot
  • Gleva States
  • Grup Oliveda
  • Jané Ventura
  • Josep Grau Viticultor
  • La Conreria d’Scala Dei
  • La Gravera
  • Llopart
  • Maria Casanovas
  • Mas Bertran
  • Mas d’en Blei
  • Mas d’en Gil
  • Mas Foraster
  • Mas Rodó
  • Mascaró
  • Maset
  • Massachs
  • Mata i Coloma
  • Mestres
  • Miquel Pons
  • Molí dels Capellans
  • Mont Marçal
  • Nadal
  • Olivé Batllori
  • Oriol Rossell
  • Oriol Rossell
  • Parató
  • Portal del Priorat
  • Ritme Celler
  • Roger Goulart
  • Ronadelles
  • Sabaté i Coca Castellroig
  • Succés Vinícola
  • Sumarroca
  • Terra Remota
  • Terres de Vidalba
  • Tomàs Cusiné
  • Torelló
  • Torre del Veguer
  • Torreblanca
  • Vila Rodona
  • Viñedos Singulares
  • Vinícola del Priorat
  • Vins el Cep
  • Vins Grau
  • Vins Nus
  • Vinyes dels Aspres
  • Vinyes Domènech
  • Wineintube

D’altra banda, també hi ha cellers catalans que seran presents en aquesta fira i que ho fan sota el paraigües de l’ICEX o bé de forma autònoma. Per tant, l’oferta de vi català s’eixampla encara més amb la presència de:

  • Barcelona Brands
  • Bertha Group Josep Torres Sibill
  • Big 5
  • Bodega Mas Alta
  • Castell d’Age
  • Celler Cairats Mava
  • Celler de Capçanes
  • Celler Masroig
  • Clos Pons
  • Codorníu
  • Gramona
  • Juvé & Camps
  • Oliveda
  • Parés Baltà
  • PepWines Export
  • Perelada
  • Pinord
  • Recaredo
  • Roqueta Origen
  • Torres
  • Vallformosa

El potencial del sector vitivinícola català

Els principals països destinataris d’ampolles de vi, en relació amb el volum total comercialitzat al mercat internacional són: Regne Unit (13,45%), Alemanya (11,42%), Països Baixos (11,33%) i EUA (6,62%). Alemanya és doncs, el segon destí d’exportació en volum de les exportacions de vi de Catalunya, ara bé, és el primer mercat en valor.

Així mateix, és el tercer importador mundial de vi en valor per darrera d’Estats Units i el Regne Unit, doncs es tracta d’un mercat on la tendència del consumidor en els últims anys rau en la qualitat respecte de la quantitat. Amb un consum per càpita de 24,84 litres/any.

Les xifres

Al 2015, els cellers catalans van comercialitzar 105,15 milions d’ampolles de vi per un valor de 304,07 milions d’euros. El sector vitivinícola integra 8.623 viticultors i 609 cellers embotelladors que conreen una superfície de 43.000 hectàrees.

Pel que fa al comerç exterior, Catalunya exporta el 43,73% de la seva producció de vi en volum i el 42,94% en valor a més de 140 destinacions, sobretot d’Europa (71,41), Amèrica (16,72%) i Àsia (9,67%).

Pel que fa al tipus de vi el 57,81% de vi comercialitzat és vi negre i el 34,63% és vi blanc, seguit del vi rosat amb un 6,37%. El vi escumós de qualitat, el d’agulla, el de licor i el de raïm sobre madurat representen cadascun d’ells menys de l’1% del volum.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere de Kaltruku a març 18, 2017 | 16:18
    Pere de Kaltruku març 18, 2017 | 16:18
    Tots el vins del penedés, son recomenables; jo recomano molt especialment, el celler de Miquel Pons; per la seva finura i buquet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa