VadeVi
Rendé Masdéu posa a la venda les ampolles recuperades de sota la runa
El vi de fang del celler Rendé Masdéu
El vi de fang del celler Rendé Masdéu | Instagram

!--akiadsense-->

Li diuen ‘vi de fang’ perquè és així com estan les ampolles, plenes de fang. Són les que s’han pogut recuperar de sota la runa del celler Rendé Masdéu que el creixement del riu Francolí va arrasar dia 22 d’octubre. Els dies 1, 2 i 3 de novembre es vendran a la ‘zona zero’ on abans hi havia el celler per recaptar fons per tornar a començar.

“No sabem quantes n’hi ha, però són les ampolles del Trepat del Jordiet 2017que el poble ens ha ajudat a recuperar. No ha estat gens fàcil perquè s’havia de fer una a una, en cadena”, explica Mariona Rendé, propietària del celler en declaracions a Vadevi.

“Ara les vendrem, i ho farem aquest divendres, dissabte i diumenge al lloc on abans hi havia el celler i que ara és una muntanya de runa. Tindran un preu solidari de 15 euros i el que aconseguim ens servirà per tornar a començar”, diu Rendé. “Hem rebut moltes demandes de gent que ens ha trucat i ens ha escrit. Gent de fora de Catalunya que vol ampolles, però a tots els que poden els animo a venir. Realment és impressionant veure que no ha quedat res absolutament del que abans era el celler” afegeix.

Les ampolles no tenen etiqueta. S’han pogut identificar gràcies a la seva forma, que “recorda una àmfora”, explica Rendé i estan totes plenes de fang, tal com les vam treure. Només s’ha netejat el coll de l’ampolla. Per la resta de referències del celler, només es poden identificar amb l’anyada del tap de suro. Però aquestes ampolles no es vendran.

“Ara el que hem de fer és tornar a començar, però no sabem encara com ni a on. Són moments difícils. Estem millor i més animats, però realment el cop ha estat molt dur” sentencia Rendé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa