VadeVi
El repte de fer vi i combatre el canvi climàtic centra la jornada Ecosostenible Wine

!--akiadsense-->

Es poden reduir les dosis de coure per a controlar les plagues en la vinya? Es pot portar a terme una viticultura ecològica que inclogui aspectes mediambientals com les emissions de CO2? Aquesta dues pregunten centraran la sisena edició de l’EcoSostenibleWine que se celebrarà a Vilafranca del Penedès, el proper 14 de maig.

Un any més, Ecosostenible Wine es converteix en fòrum de debat i reflexió dels sector vitivinícola que dona resposta a qüestions relacionades amb fer una viticultura compromesa amb el medi ambient, que vagi més enllà de l’actual normativa de producció agrària ecològica i que evolucioni paral·lelament a la realitat climàtica que vivim.

Actualment, la demanda de vins va lligada, cada vegada més, a processos de producció respectuosos amb l’entorn i el paisatge. Per tant, el món de la vinya i el vi s’han de replantejar nous models de producció vitícola. En aquest sentit, el sector demana més coherència per tal de ser proactius en la reducció d’emissions. Un exemple, del que es debatrà a EcoSostenibleWine per experts professionals internacionals en la matèria, tan del sector privat com institucional com és la Direcció General d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea.

Experts punters en diferents disciplines debatran sobre les problemàtiques a les que s’enfronta la viticultura i quines pràctiques poden ser més beneficionses pel medi ambient. Les inscripcions es poden fer seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa