VadeVi
Reserva de la Tierra estudia accions legals perquè s’ha difós que se l’investiga per frau
  • CA

La companyia Reserva de la Tierra estudia emprendre accions legals pel “fort impacte a la reputació” que ha rebut tant ella com totes les seves marques després que s’hagi fet pública que hi ha en marxa una investigació policial per falsificació d’etiquetes arran d’una denúncia de les DO Montsant i Terra Alta i DOQ Priorat. L’empresa és sota l’escrutini dels Mossos d’Esquadra perquè se sospita que ha distribuït de manera fraudulenta entre vuit i deu milions d’ampolles cada any.

La companyia de les Borges del Camp (Alt Camp) afirma, en declaracions a l’ACN, que té “participació” en alguns cellers situats d’aquestes regions vitivinícoles i de tot l’Estat i que embotella més de 40 milions d’ampolles anuals. A més, acusa les DO d’actuar per frenar l’activitat econòmica amb “estratègies proteccionistes” dels “interessos d’alguns cellers”, en comptes de vetllar per la qualitat dels vins, “com és el seu deure”. El grup defensa la qualitat dels seus productes vitivinícoles i la de les més de 100 marques que fan servir per comercialitzar-los, i reivindica que el gener passat va renovar la certificació International Food Standard (IFS) de les seves instal·lacions a les Borges del Camp que, afirmen, acrediten “la qualitat i seguretat alimentària” dels productes que venen.

Des de l’empresa s’explica que van conèixer la denúncia de les DO Montsant i Terra Alta i DOQ Priorat la setmana passada, tot i que es va presentar el mes de juliol, i que han col·laborat amb la policia “per demostrar la qualitat i traçabilitat dels productes”. A més, també han volgut recordar que Reserva de la Tierra genera 180 llocs de treball directes i que, segons el seu parer, han “ajudat als agricultors a fer valer el seu producte i millorar la rendibilitat de les vinyes”, ja que exporten a seixanta països diferents d’Europa, Àsia i Amèrica, i que tenen cinc oficines comercials internacionals pròpies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa