VadeVi
El Vinseum inaugura l’exposició fotogràfica de Retrats de Vi
  • CA
Retrats de vi
Retrats de vi | Maoz Eliakim

!--akiadsense-->

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, VINSEUM, acollirà aquest dijous 15 de març la presentació conjunta dels 6 primers llibres del cicle Retrats de Vi, amb la participació dels enòlegs protagonistes Toni Sánchez-Ortiz, Francesc Ferré, Anna Espelt, Roser Amorós, Sergi Colet i Miquel Palau, tots ells formats a la Facultat d’Enologia de la URV i dels seus autors: la periodista i sommelier Ruth Troyano i el fotògraf Maoz Eliakim.

Coincidint amb l’acte, s’estrenarà una exposició fotogràfica innovadora que es compon principalment d’un quadre digital, amb la voluntat d’apropar la cultura del vi i de l’art a diferents espais. La selecció fotogràfica és obra de Maoz Eliakim, que ha retratat els enòlegs, els paisatges i els vins que elaboren a diferents regions de Catalunya per al cicle de llibres de la Universitat Rovira i Virgili. El quadre digital recull imatges que no s’han vist encara en suport paper. En aquest nou format, les imatges guanyen protagonisme i sentit. S’han ordenat segons la composició i l’harmonia de colors, i s’han estructurat per sèries. Són fotografies documentals que mostren de forma coherent l’estil de fer vi dels 6 enòlegs, posant èmfasi en el seu treball quotidià a la vinya o al celler i combinant la presència d’imatges en color i en blanc i negre. “Hi ha fotografies que se senten, que no es poden dir amb paraules”, diu Maoz Eliakim en referència a la intensitat d’alguna de les imatges seleccionades. “Cal conèixer les regles fotogràfiques com a professional, però el millor és trencar-les com a artista”, afegeix.

El quadre digital permetrà que l’exposició de Retrats de Vi sigui itinerant. Començarà el recorregut a VINSEUM el 15 de març, però Publicacions URV treballa amb la idea de fer circular la mostra per diferents equipaments culturals del país que tinguin l’interès de fer visible la cultura del vi a través dels seus protagonistes, els enòlegs formats a la Facultat d’Enologia de la URV.

L’acte tindrà lloc el dijous 15 de març a VINSEUM a partir de les set de la tarda. Inclourà un tast de vins d’El Solà d’Ares, Celler Frisach, Espelt Viticultors, Carlania Vins, Colet Vins i Abadal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa