VadeVi
Reus prepara la seva festa del vi més completa i solidària
  • CA

Reus Viu el Vi, la fira del vi de les DO de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Reus, comptarà enguany amb la participació de prop de 40 cellers que del 3 al 5 de juny delimitaran tot el perímetre de la plaça de la Llibertat de la capital del Baix Camp.

L’oferta dels cellers presents es completarà amb la tradicional proposta gastronòmica que oferiran diverses marques de la ciutat i d’arreu de Catalunya, on també hi haurà una representació d’establiments participants a la Ganxet Pintxo, la ruta de tapes de Reus, organitzada per la Cambra. Els estands gastronòmics ocuparan l’espai central de la plaça.

Són xifres de participació que s’incrementen prop d’un 20% en relació a l’any passat. En total el visitant podrà escollir entre més d’un centenar de referències de vins, caves i vermuts. L’any passat, la fira del vi va superar els 11.000 pacs servits i es van despatxar prop de 31.000 degustacions de menjar.

La fira obre dissabte al matí amb l’Ostrada Solidària

Una de les novetats d’aquesta edició és l’obertura de la fira dissabte al matí amb l’objectiu de realitzar l’Ostrada Solidària a benefici de l’Associació Jordi Pitarque Ceprià.

L’entitat porta el nom del jugador del CF Reus Deportiu, originari de l’Ampolla, que va morir l’any 2010 d’una aturada cardiorespiratòria. Un fet luctuós que va motivar la creació de l’entitat que destina tots els seus esforços i recursos a lluitar contra les malalties cardiovasculars, especialment entre els infants i els esportistes. Per això l’Ostrada serà apadrinada pel primer equip del CF Reus Deportiu que de manera entusiasta s’ha sumat a la iniciativa.

L’Ostrada Popular es realitzarà el dissabte 4, entre les 12h i les 14:30h i consistirà en la degustació de l’ostra rissada del Delta. En aquest sentit també s’ha volgut buscar un element gastronòmic molt característic del territori on té la seva seu l’entitat i d’on era originari el mateix Pitarque.

Els que participin de l’ostrada, i també comprin als estands dissabte al matí, entraran en el sorteig de diversos vals de viatge gentilesa de Buscochollo i també de 100 samarretes dels VINS KM0. Aquesta acció s’emmarca en el conjunt d’activitat de promoció dels vins del territori que realitza la Cambra. La samarreta es presentarà a la fira amb la participació de les jugadores de l’equip sènior de Pàdel del Club Natació Reus Ploms.

Activitats també per als més petits

Reus Viu el Vi també recupera la seva zona d’atenció infantil adreçada als més petits. Serà gestionada pels voluntaris de l’Associació Jordi Pitarque i els que hi participin podran realitzar diverses propostes de caire solidari.

La consellera Meritxell Serret, inaugura la fira

L’organització farà que la inauguració esdevingui un homenatge als consells reguladors de les Denominacions d’Origen del territori que des del primer dia han fet confiança en l’organització de la fira. I per això els seus presidents seran els encarregats de tallar la cinta inaugural. Ho faran al costat de la Consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, que també ha volgut sumar-se a aquesta festa del vi.

Cellers convidats: dos de francesos i Bouquet d’Alella

Per tercer any consecutiu, la fira té un caràcter internacional. D’acord amb els Consells Reguladors de les diverses Denominacions d’Origen del territori, l’organització ha convidat en aquesta ocasió a dos cellers francesos; Un és el Domaine de Nidoleres de Tressera, al Rosselló, que ja hi va participar l’any passat i que enguany ha volgut repetir l’experiència; i l’altre, també de Tressera, és el Domaine Els Barbats. Són dos dels cellers més prestigiosos de la Catalunya Nord i elaboren els seus vins sota el paraigua del Conseil interprofessionnel des Vins du ROUSSILLON.

A més, amb la voluntat de descobrir l’ampli tresor vinícola del país, enguany també s’ha convidat a un celler català perquè participi a la fira. En aquesta ocasió es tracta del Bouquet d’Alella que elabora els seus vins sota el segell de la DO Alella. El Celler és el resultat de l’aventura que els germans Cerdà van emprendre l’any 2010, marcats per la tradició heretada del seu pare -Antoni Cerdà, present a la masia i les vinyes i la il·lusió per elaborar un producte modern, de qualitat, amb una imatge de futur.

Jugant amb el nom de la finca familiar –Can Boquet– i el terme bouquet, el mot francès que designa els aromes que desprèn el vi, Bouquet d’Alella impulsa d’una banda la producció i venda de vins ecològics de qualitat i per l’altra la promoció d’experiències vitivinícoles amb una aposta ferma per l’enoturisme a tan sols 15 km de Barcelona.

El vermut també participa a la fira

Com ja va succeir l’any passat, la fira compta amb una presència destacada d’elaboradors de vermut. I en aquesta línia de promoció del producte, “Reus Viu el Vi” es convertirà per segona any en el KM0 de la Ruta Reus Bressol del Vermut, impulsada pel Còdol Educació i que compta, entre d’altres, amb el suport de Vermuts Miró i de la mateixa Cambra. La ruta permet al visitant conèixer i reconèixer diversos espais ciutadans vinculats a l’elaboració del vermut de Reus, un autèntic passeig acompanyats de l’aroma i el gust d’aquell “Reus, París i Londres” que va esdevenir la capital del vermut.

El visitant a la fira tindrà gaudirà d’un descompte especial del 50% sobre el preu habitual per fer la ruta.

El cartell de la fira, creació del dissenyador reusenc Jordi Romero

La imatge gràfica d’aquesta edició de la Reus Viu el Vi ha estat una creació del dissenyador reusenc Jordi Romero. En el cartell l’artista juga amb el logo de la fira que ell mateix va crear l’any 2014.

Durant la tradicional fotografia de presentació, que es va realitzar al bell mig de la plaça de la Llibertat, el president de la Cambra, Isaac Sanromà, va destacar l’encert de la imatge de Romero que “permet identificar fàcilment la fira atenent el missatge que transmet, el de l’estimació per un producte vinculadíssim a la nostra realitat. Per això sempre ens agrada, també, apostar pels nostres dissenyadors. Si la premissa de la Cambra és posar en valor els vins de casa, en la mateixa línia ens agrada reconèixer la feina i la inspiració dels artistes gràfics que hi ha al territori”.

Com funcionarà la fira?

La mecànica de la fira serà l’habitual. El visitant podrà adquirir, al preu de 13 euros, un pack de tast format per copa, portacopes, catàleg, els cinc tastos de vi i el regal de la fira al que s’hi pot accedir tastant, com a mínim, un vi de cada Denominació d’Origen. És el joc de la ROSA DE REUS/LA ROSA DELS VINS que es fa cada any i on els diversos cellers van enganxant els logos de les respectives DO en cadascun dels pètals de l’emblema de la ciutat. Enguany el regal serà el barret oficial del certamen.

Pel que fa a la gastronomia, el visitant podrà adquirir els populars Vinxets al preu unitari de 2,5 euros i que permeten accedir a les diverses tapes. A més enguany és poden adquirir l’agrupació de cinc Vinxets al preu especial de 13 euros.

Els horaris de la fira seran divendres i dissabte de 17.30 a 23.30 i el diumenge de 17.30 a 22.00 hores.

L’Ostrada Solidària de dissabte al matí ofereix dues opcions:

– Per 5 euros, el visitant pot fer la degustació d’ostres i aconseguir la copa, el portacopes, el barret, el catàleg de la fira i 1 tast de vi.

– Per 13 euros el visitant pot aconseguir el pack sencer amb els 5 tastos de vi i amb la degustació d’ostres inclosa.

Per a més informació: www.reusviuelvi.cat.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa