VadeVi
Riedel, 265 anys de vida i onze generacions esculpint cristalls de qualitat
  • CA

La història de la família Riedel va lligada a la història d’Europa. L’any 1756 neix Mozart, s’enregistra la primera regió vitivinícola de Portugal i els governs europeus avancen cap a la modernització agrícola i el desenvolupament industrial per tal de millorar i fer avançar l’economia.

És en aquest context que neix una empresa especialitzada en productes de cristall d’alta qualitat. El 1756, Bohèmia formava part de la monarquia dels Habsburg, i va ser aquí on Johann Leopold Riedel va iniciar la història d’aquesta dinastia, que fins avui ha estat sempre vinculada a les copes i recipients de cristall.

La marca ha viscut grans moments, però també ha patit crisis econòmiques i tragèdies personals. La companyia Riedel va aconseguir resistir el final de la monarquia, els trastorns socials de la recent creada República de Txecoslovàquia i els efectes de la crisi econòmica mundial.

Però tot i així, després de la Segona Guerra Mundial la família va ser desposseïda i va perdre totes les seves propietats a Bohèmia, totes les fàbriques i la totalitat dels seus béns privats. Walter Riedel, vuitena generació de la companyia, fins i tot va estar empresonat a Rússia durant deu anys. Les perspectives de futur semblaven haver-se evaporat, però la història va fer un gir gràcies a l’esforç de Walter Riedel. La tradició bohèmia de Riedel va renéixer a Àustria, al Tirol de Kufstein.

Maxi Riedel celebrant els 265 anys

Ara, més de dos segles i mig més tard, Riedel continua sent un referent en la fabricació de productes de cristall de qualitat. I compleixen 265 anys amb l’onzena generació al capdavant, encapçalada per Maximilian Josef Riedel (1977), vinculat a la companyia des de l’any 1997.

Maximilian Josef Riedel, que va esdevenir el conseller delegat de Riedel Crystal of America als 25 anys, ha destacat per diverses apostes dins el negoci, com per exemple el fet d’haver ideat i dissenyat els primers decantadors de la marca, que li han valgut alguns reconeixements al disseny en l’àmbit internacional. També ha estat el responsable de crear sèries ‘O’ de copes sense tija.

L’onzena generació ha impulsat l‘estratègia de venda en línia, esdevenint actualment el canal de venda més important per al negoci i també ha fet una clara aposta per la presència de la marca a les xarxes socials.

La sala multidisciplinar de WITO acull diverses activitats | Euroselecció

Euroselecció, importadora oficial de Riedel a Catalunya

A Catalunya, la importadora oficial de Riedel -també d’Eurocave i Coravin- és Euroselecció. Dirigida per Jordi Segura, té la seu a Vilafranca del Penedès i més recentment ha obert un espai a Barcelona, en el qual tenen mostra de totes aquestes gammes de productes, entre elles per suposat, els models de copes i decantadors Riedel.

Wine Tools Center (WITO), al carrer Ganduixer, 22 de Barcelona, s’ha concebut com un espai pluridisciplinar en el qual hi tenen cabuda presentacions de novetats o la celebració de diversos esdeveniments del sector. WITO va acollir, per exemple, la jornada de tast del concurs Barcelona Rosé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa