VadeVi
Riedel presenta unes copes amb panxa per oferir una nova experiència amb el vi
  • CA
Algunes de les copes tenen capacitat per a un litre de vi
Algunes de les copes tenen capacitat per a un litre de vi | M.R.F.

!--akiadsense-->

Riedel fa un pas més en la seva recerca de portar el vi a la seva màxima expressió i ha presentat en primícia a Barcelona la seva nova col·lecció de copes Wine Wing. Amb un disseny que són conscient que no agrada no agrada a tothom, han perfeccionat la fabricació de copes que estan pensades pel qui comença a introduir-se en aquest món i pels més especialistes.

La seva principal característica és que enlloc de la típica forma d’ou comuna a totes les copes, pràcticament és com un got amb tija i base, és a dir que la part baixa del recipient és plana, eixamplant així la superfície de contacte del vi amb el vidre.

Les Riedel Wine Wings incorporen una panxa en el seu disseny
Les Riedel Wine Wings incorporen una panxa en el seu disseny | M.R.F.

!--akiadsense-->

Han estat 5 anys d’estudi que va començar quan Riedel va rebre l’encàrrec de fabricar una copa espcífica per prendre cabernet sauvignon. Finalment la col·lecció està formada per set copes, cada una pensada per una varietat diferent.

Pels que comencen, tot i que són unes copes que algunes d’elles tenen capacitat per encabir fins a un litre de vi, els permeten remenar el líquid per oxigenar-lo sense que se n’escapi ni una gota. A més, segons explicava el responsable de Riedel a Europa Gillherme Mantovani, “aconseguirem que finalment la copa s’agafi per la tija, que és com hauria de ser”.

D’altra banda, els més especialistes hi trobaran noves sensacions. Així s’ha pogut comprovar a la presentació que s’ha fet a l’espai Wito de Riedel Euroselecció a Barcelona. Es va poder tastar el mateix vi amb els diferents models per mostrar que efectivament, en funció del recipient la percepció del vi és totalment diferent. Tant que fins i tot la sensació de la temperatura era una altra.

Mantovani, responsable de Riedel a Europa a la presentació de la Wine Wing
Mantovani, responsable de Riedel a Europa a la presentació de la Wine Wings | M.R.F.

!--akiadsense-->

Tant per Jordi Segura, propietari de Ridel Euroselecció com per Mantovani, “la copa és l’instrument que farà possible traslladar tot l’esforç dels elaboradors fins al consumidor. Perquè el missatge del vi el dona la copa. I la copa importa”.

Cada una d’aquestes copes té un preu de 26 euros, estan fetes a màquina i cada una d’elles porta el seu nom a la base, el nom de cada una de les varietats per les que ha estat pensada i incorporen un codi QR per poder tenir-ne més informació.

“Són copes estranyes”, admet Mantovani, “hi ha qui hi veu un nas o un pebrot”, però la qüestió és que aquesta panxa que llueixen, en algunes més subtil i en daltres més prominents s’han pensat pel vi i per millorar l’experiència de beure’l.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa