VadeVi
Rimarts i Segura Viudas encapçalen els Escumosos Gran Reserva dels Premis Vinari 2015
  • CA

Enguany només hi ha nou finalistes a cadascuna de les categories dels Premis Vinari, nou finalistes per a nou medalles, així que tenir un vi classificat per al tast final ja és garantía d’èxit.

Per això és encara més positiu situar-hi dues ampolles, perquè lògicament, es doblen les possibilitats d’obtenir el cobejat Vinari d’Or de la categoria, o perquè no, el Gran Vinari d’Or reservat al vi més ben puntuat d’entre els gairebé 850 que han participat enguany al concurs dels vins catalans.

I això és el que han aconseguit dos cellers, les caves Rimarts (Brut Nature Gran Reserva 2011 i Reserva Especial Chardonnay 2010); i Segura Viudas (Brut Reserva Heredad 2011 i Brut Vintage 2010). Aquest ha estat el resultat dels diversos tastos a cegues que durant els mesos de maig, juny i juliol han recorregut el territori de les dotze denominacions d’origen catalanes, i en els quals l’equip de tastadors ha avaluat els gairebé 850 vins inscrits en aquesta tercera edició del concurs dels vins catalans.

I si bé la majoria de vins escumosos es van tastar el 22 de juny al tast de la DO Cava a Sant Sadurní d’Anoia, al Centre d’Interpretació del Cava CIC La Fassina, també es van tastar escumosos d’altres DO, concretament a Lleida (DO Costers del Segre), Vilafranca del Penedès (DO Penedès) i Reus (DO Tarragona) i a Alella. Per denominacions d’origen, Cava, amb molts més participants, lògicament s’emporta el gruix de les nominacions, però els Clàssic de la DO Penedès també col·loquen un representant.

En l’edició d’enguany dels Premis Vinari, i a diferència de les dues edicions anteriors, hi ha menys vins finalistes. En aquesta edició, només s’han classificat els 9 vins més ben puntuats de cada categoria, cosa que garanteix que tots els vins finalistes rebran un guardó (1 Vinari d’Or, 3 Vinaris de Plata i 5 Vinaris de Bronze per categoria). A més a més també tindran premi els tres vins més ben puntuats de cada denominació d’origen i el millor Vi Ecològic de cada categoria. En aquesta categoria, com ha passat també en alguna altra, hi ha més de nou finalistes -deu en aquest cas- atès que hi ha hagut algun empat de puntuacions.

La categoria dels Escumosos Gran Reserva dels Premis Vinari acull els que tenen una criança mínima de 30 mesos, però hi ha també la categoria d’Escumosos Antigues Reserves, per als que tenen una criança mínima de 50 mesos, que es puntuen i classifiquen separadament.

Així, els vins finalistes de la categoria dels Vins Escumosos Gran Reserva són, en estricte ordre alfabètic:

– Duran Gran Reserva Brut Nature 2010 de Caves Canals Canals. DO Cava.

– Maria Casanovas Brut Nature Gran Reserva 2011. DO Cava.

– Maria Rigol Ordi Reserva Brut Nature 2010. DO Cava.

– Mas Comtal Cuvée Prestige Joan Milà 2011. DO Penedès.

– Pere Ventura Maria del Mar 2011. DO Cava.

– Rimarts Brut Nature Gran Reserva 2011. DO Cava.

– Rimarts Reserva Especial Chardonnay 2010. DO Cava.

– Segura Viudas Brut Reserva Heredad 2011. DO Cava.

– Segura Viudas Cava Brut Vintage 2010. DO Cava.

– Sumarroca Núria Claverol. DO Cava.

Aquests deu vins, juntament amb els classificats de la resta de categories que ja s’han publicat o que s’aniran publicant ens els propers dies, passen al tast final dels Premis Vinari, que tindrà lloc al Celler Cooperatiu de Rubí el 14 de setembre i on un jurat format per una vintena de tastadors professionals i de prestigi els tornaran a tastar a cegues per configurar el repartiment de guardons final, que es lliuraran en una gala que tindrà lloc el divendres 9 d’octubre a Vilafranca del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa