Robert Parker és el fundador de la guia de vins The Wine Advocate.

El crític de vins més influent del món, Robert Parker, de 65 anys, s’ha venut “un percentatge substancial” de la seva guia de vins, The Wine Advocate i la seva versió online, eroberparker.com a “a un trio d’inversors amb seu a Singapur, que es farà càrrec del seu dia a dia de les operacions financeres” segons que informa The Wall Street Journal i ell mateix ha confirmat a Twitter.

Segons aquesta publicació, Parker pensa dimitir com editor en cap, lliurant la supervisió editorial a l’actual corresponsal a Singapur, Lisa Perrotti-Brown, tot i que continuarà com a conseller delegat de l’empresa i pensa seguir formant part de l’equip i tastant els vins que puntuava fins ara.

També s’esmenta com a canvi important que The Wine Advocate acceptarà publicitat, però en cap cas d’empreses relacionades amb el sector del vi que puguin posar en dubte la independència del mitjà. Concretament, es mencionen com a exemples de possibles anunciats “rellotges de luxe o targetes de crèdit”.

La intenció és de conservar els actuals corresponsals a les diverses zones vitivinícoles del món, als que s’ofereria un contracte a temps complert, en lloc de l’actual relació de col·laboradors externs, per tenir un major control de la seva feina. Així, l’actual responsable dels vins de l’Estat espanyol, Neal Martin, podria continuar la tasca de puntuació dels vins catalans .

L’article també es fa ressò de l’escàndol que va generar l’assistència remunerada de Jay Miller -l’anterior tastador per als vins de l’Estat- acompanyat del polèmic Pancho Campo, a actes organitzats a diverses zones vitivinícoles espanyoles, que van posar en dubte la imparcialitat de les puntuacions emeses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa