VadeVi
Roca (OIV): “El coronavirus tindrà efectes destructius i irreversibles en el sector del vi mundial”
Pau Roca, és el director general de l'OIV
Pau Roca, és el director general de l’OIV

!--akiadsense-->

En una roda de premsa del tot inusual el director de l’Organització Internacional del Vi, el català Pau Roca, ha presentat el balanç de la producció i consum de vi durant el 2019 i també una previsió, més aviat catastròfica, del 2020.

En una compareixença online amb periodistes de tot el món i amb certes dificultats de connexió, Roca ha assegurat que la pandèmia del coronavirus “tindrà efectes destructius i irreversibles en el sector del vi mundial. Mai més tornarem a la situació anteior i si no hi ha una adaptació es corre un perill molt gran. Hi ha segments de l’oferta afectats al 100% de la seva producció com els especialitzats en hostaleria, i també categories professionals, com el sommeliers”.

Davant d’aquest escenari, el director de l’OIV reclama mesures a nivell mundial per protegir d’una banda la vinya i la seva producció com a sector primari però també iniciatives que ajudin a protegir un sector que veu minvades les seves vendes en xifres que superen el 50%.

Es mostra especialment preocupat pels països mediterranis “on la influència del turisme en el mercat és determinant i amb el tancament de bars, hotels i restaurants, patiran en la remuntada”.

Recorda que l’increment de la venda en botigues d’alimentació i online no compensarà les pèrdues que està experimentant el sector, ara bé, aventura que després d’aquest episodi, aquest nou canal de distribució online es consolidarà.

D’altra banda recorda que la diversidad del sector és un dels seus punts forts pel que té una gran capacitat d’adaptació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa