És el tercer cop que el celler Roger Goulart treu quatre caves 100% xarel·lo, macabeu, parellada i chardonnay, les quatre varietat més usades en l’elaboració de cava. Però per primer cop en fa partícep als consumidors i ho treu al mercat en una edició limitada.

L’enòleg de Roger Goulart, Pedro Muñoz, assegura que “d’aquesta manera es poden analitzar detingudament les característiques de cada una d’aquesta varietats”. “Ho vam fer el 2005 i al 2007 però amb la collita del 2011 hem volgut que els consumidors també puguin experimentar amb nosaltres i detectar quines són les aportacions de cada una d’aquestes varietats als caves”, afirma Muñoz.

Les ampolles, amb un disseny modern, i amb colors llampants, es poden comprar per separat però també s’han tret al mercat 75 estoigs amb les 4 ampolles i dues copes per tal de poder tastar-los tots junts.

Muñoz, destaca que experiments com aquests són el seu laboratori d’idees. Una manera d’estudiar què poden donar de si cada una de les varietats, i que poden aportar a l’elaboració de caves de criança llarga per modificar si s’escau, els cupatges que utilitzen per potenciar uns aspectes o uns altres.

D’aquesta proposa se n’han fet 200 ampolles, de cada una de les varietats.

Aquesta és la primera de les proves que surt al mercat però a Roger Goulart, diu el seu enòleg, l’experimentació està a l’ordre del dia. Es fan proves amb ampolla normal i amb ampolla magnum, amb tipus de llevats diferents o allarguen la criança d’una partida d’ampolles que ja han sortit al mercat per veure fins on hagués arribat i com hagués evolucionat.

Aquest celler de Sant Esteva Sesrovires, produeix al voltant de 850.000 ampolles, 600.000 d’elles es venen al Japó on hi és present des de 1991.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa