El Celler de Rubí ha reunit per tercer any consecutiu els tastadors professionals que avaluen els vins finalistes dels Premis Vinari. Un panell que aquest dilluns ha estat format per un total de vint-i-quatre professionals, entre enòlegs, sommeliers i periodistes especialitzats, com Anna Casabona (presidenta a Tarragona de l’Associació de Sommeliers de Catalunya), Josep Pelegrín (director d’El Petit Celler i un dels millors sommeliers de l’Estat espanyol i millor sommelier de Catalunya 2014 i 2015), Agustí Ensesa, fundador de l’Escola de Tastavins del Gironès, Josep Sucarrats (director de la revista CUINA), entre d’altres.

A més, enguany s’ha comptat amb una taula miscel·lània de personatges relacionats amb el món del vi com l’humorista Fermí Fernandes (qui actua en l’obra teatral “El Sommelier”) i el mediàtic gastrònom Pep Nogué que aplaudeixen la iniciativa per conèixer les excel·lents qualitats dels vins catalans.

Aquest jurat ha decidit les medalles d’Or, Plata i Bronze, així com el Gran Vinari d’Or amb les seves puntuacions d’entre els 122 vins finalistes d’aquesta edició dels Premis Vinari, d’un total de 839 referències inscrites.

A Rubí, la jornada ha transcorregut tranquil·la i en un ambient relaxat sota els arcs del renovat celler modernista, que precisament va reobrir portes per acollir el primer tast final dels Premis Vinari 2013. L’Alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha afirmat que la celebració del tast final de les tres edicions dels Premis Vinari al Celler de Rubí consolida aquest espai com un equipament de referència. Martínez referma el compromís de la ciutat amb l’organització de la final dels Premis Vinari i la Fira del vi de Rubí, que tindrà lloc a l’octubre. A més, celebrar que el Celler s’hagi convertit en la seu de reunió dels millors professionals del sector per avaluar els millors vins de l’any.

El Celler de Rubí es consolida com la seu de la final dels Vinari

Joan Nebot, director dels Premis Vinari ha destacat que “Qui fa possible els Premis Vinari és, d’una banda el sector vitivinícola català, els cellers, que inscriuen els vins, cada any amb més referències participants, i els tastadors, que fan la feina honesta i transparent d’avaluar-los rigorosament a cegues” També ha dit que “Estem molt orgullosos de repetir per tercera vegada la final al Celler de Rubí, un escenari immillorable que ens permet enllaçar l’activitat vinícola que havia tingut la zona amb els actuals consumidors”.

La gran nit del vi català escalfa motors amb la travessa #Vinari15

Els premis es donaran a conèixer a Vilafranca del Penedès el dia 9 d’octubre en una gran gala especial que esdevindrà la gran nit del vi català i serà retransmesa per les televisions locals de La Xarxa.

Perquè el concurs sigui més participatiu i obert a tots els públics, des de dissabte passat, l’organització dels Vinari ha donat a conèixer el llistat de vins finalistes 2015 i ha promocionat un concurs per endevinar quins són els guanyadors. A través de les xarxes socials, el públic poc triar quins vins són els seus preferits i guanyar un lots de vins catalans. Es poden consultar els finalistes a Vinari.cat i participar al concurs AQUÍ.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa