VadeVi
Nou curs de sommelier a la Universitat Rovira i Virgili
  • CA

La Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) organitza una nova edició del curs Sommelier Professional per a tots els que es vulguin especialitzar en el món dels vins i la sommelieria.

“La necessitar de formar professionals en el sector de la restauració i comercialització de vins i licors ens porta a continuar amb una nova edició d’aquests estudis”, explica la Universitat en un comunicat. Els objectius d’aquest curs són els de facilitar als alumnes les eines i coneixements necessaris per a saber planificar establiments, àrees o departaments de servei i/o comercialització de begudes, vins i licors; organitzar els processos d’aprovisionament i compra; gestionar la correcta conservació dels vins i begudes; elaborar i dissenyar cartes de begudes, vins i licors, relacionar-les amb ofertes gastronòmiques; i realitzar el servei de begudes vins i licors, assessorant als clients.

Es tracta d’un curs d’extensió universitària que consta de 300 hores lectives de teoria i pràctiques que es fan en dos anys, i de durada semestral, ja que s’imparteixen les classes de gener a juny i concentrades en un sol dia a la setmana. Les classes comprenen una part teòrica i una pràctica de degustació. A més d’una base en enologia, viticultura, que és un dels punts forts de la Universitat Rovira i Virgili, s’imparteixen moltes matèries necessàries per adquirir coneixement i nivell per a exercir de sommelier: geografia vitivinícola nacional i internacional, destil·lats, productes, gestió, servei, etc. Les pràctiques comprenen visites a empreses agroalimentàries, cellers i fires, entre d’altres, així com estades reals a un restaurant practicant les funcions de sommelier.

El nou curs comença dilluns 12 de gener de 2016 i aquelles persones interessades en la formació, poden trobar informació sobre la inscripció i continguts del curs seguint aquest enllaç.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa