VadeVi
Salvador Puig: “Les mesures d’ajut al vi són bones però les quantitats han quedat curtes”
  • CA
Raïm

!–akiadsense–>

L’Incavi es mostra satisfets per l’aprovació del Reial Decret que preveu mesures extraordinàries pel sector vitivinícola per fer front a la crisi derivada del coronavirus però amb reserves. El seu director, Salvador Puig, explica en declaracions a Vadevi que els ajuts per la destil·lació de crisi, l’emmagatzematge i la verema en verd són molt necessaris per un sector que ha acusat molt les restriccions imposades per la pandèmia però entén que “realment els imports que finalment es posen en aquestes mesures quedaran molt curts”.

En aquest sentit recorda el paper cabdal que ha tingut el departament d’Agricultura en les negociacions amb el ministeri homònim. “Hem jugat un paper molt important en dos aspectes. D’una banda perquè vam pressionar molt perquè les mesures tinguessin en compte els vins amb denominacions d’origen que són la majoria dels catalans i d’altra banda per la inclusió de la verema en verd que en els primers esborranys ni hi apareixia”, assegura Puig.

Ara mateix és del tot impossible calcular quina és la quantitat de la qual es beneficiarà el sector català tot i que tot fa pensar que es serà curta. El director de l’Incavi també lamenta els terminis també molt curts, que preveu el Reial Decret per fer les sol·licituds.

Sobre el punt 37 d’aquest decret que exigeix als Consells Reguladors que presentin abans del 30 de juny mesures per reduir la producció en la campanya 2020-2021, Puig entén que d’alguna manera “és una crida del ministeri a remar tots a una i per això demana a les denominacions d’origen que també hi posin de la seva part per evitar un desequilibri en el mercat que s’arrossegarà en la campanya vinent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa