VadeVi
Salvador Puig: “Pel sector del vi cada dia que passa és pitjor”
  • CA

!--akiadsense-->

Salvador Puig assegura que des de l’Incavi en tota l’etapa del confinament han estat treballant per analitzar detingudament quin és l’escenari que s’obrirà després d’aquesta crisi. Puig en declaracions a Vadevi afirma que “més mai, el sector del vi necessitarà suport públic per promoció” i en aquest sentit valora la inclusió en els pressupostos de la Generalitat d’una partida específica a l’Incavi, dedicada a la promoció del vi del voltant de 100.000 euros. Ara bé, el director de l’Incavi recorda que encara és una xifra a l’aire, perquè els comptes del govern s’ajustaran a les necessitats de la crisi sanitària.

Sense que s’hagi pogut quantificar encara quin és el daltabaix econòmic que la crisi del coronavirus ha tingut i té encara en el món del vi català, Puig recorda que el bloqueig és quasi total pel tancament del canal Horeca, i que “cada dia que passa és pitjor”.

“Vivim encara en una situació plena d’interrogants i incerteses. Algunes empreses han aconseguit aprofitar la venda online, però sobretot aquelles que realment tenen múscul, perquè al final aquest canal està ple de handicaps com la logística i els costos de transport, i sigui com sigui no s’estan compensant les vendes que ja no s’han fet. El vi que ja no s’ha consumit, s’ha perdut”, explica Puig.

És per això que des de l’Incavi s’espera un segon semestre de remuntada i per això s’estan pensant diversos projectes i iniciatives de promoció del producte de proximitat i contribuir més que mai a posar en valor el vi català. Sense saber encara si es podrà celebrar un dels esdeveniment més important dels que organitza l’Iincavi, la Mostra de Vins i Caves de Catalunya que es fa per la Mercè, s’estan estudiant alternatives per si de cas. Sense perdre l’esperit de la Mostra, si aquesta no es pogués fer en el mateix format, es podrien plantejar activitats més petites, amb menys aglomeració de gent, que s’inclourien en els actes de la Festa Major de Barcelona.

Enmig de tot plegat s’acosta la verema 2020 que si en general ja és preocupant, encara ho és més en el sector del cava. “Estem fent molta feina, sobretot el consell regulador del Cava, per entre tots torbar la manera que aquesta verema sigui el menys dramàtica possible. No serà fàcil que ja tenim un problema estructural i no hi ha una solució que ho pugui arreglar tot. Haurà de ser una suma d’iniciatives i de sacrificis de totes les parts perquè s’ha d’equilibrar tota la cadena sencera”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa