VadeVi
El director de l’INCAVI, Salvador Puig, té una llarga trajectòria dins el sector agrícola català
  • CA

Salvador Puig (Igualada, 1954) ha estat nomenat aquest dimarts nou director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), organisme depenent del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Puig és Enginyer Tècnic Agrícola. Va iniciar la seva carrera professional com a tècnic comercial a la Cooperativa Agropecuària de Guissona. A partir de l’any 1982 va formar part del gabinet tècnic del Departament d’Agricultura. Després durant 12 anys (1991-2003) va ser director Gerent de la Unió de Pagesos de Catalunya.

Va ser durant dos anys director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura i l’any 2006 va passar a ser President executiu del Consorci de la Fertilització Agrària de Catalunya (ESFER) fina a l’any 2011.

Des del juliol fins ara ha exercit de tècnic de la secció de Viticultura i Producció Experimental de l’INCAVI.

La seva vinculació amb el sector vitivinícola és molt estreta. En l’etapa com a director general del Departament d’Agricultura va representar la Generalitat de Catalunya en el Consell Regulador de la DO Cava, va formar part del Consell de l’INCAVI i va contribuir a la posada en marxa el Registre Vitivinícola de Catalunya. És membre de la secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (IEC). Finalment en l’etapa actual com a tècnic a l’INCAVI ha participat en diferents projectes de recerca, participació en diferents jornades tècniques en l’àmbit de la viticultura.

Salvador Puig pren el relleu de Jordi Bort, qui va estar al capdavant de l’INCAVI fins el primer de desembre del 2015.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa