VadeVi
Sánchez-Ortiz, Espelt i Ferré són els tres primers #retratsdevi
  • CA

Toni Sànchez-Ortiz, Francesc Ferré i Anna Espelt són els tres primers d’una sèrie de retrats que Publicacions URV dedica a l’enologia. Els tres són enòlegs formats a la Universitat Rovira i Virgili i a qui li han encarregat la missió de retratar-los també és ex alumna: Ruth Troyano, periodista, sommelier i col•laboradora de Vadevi.cat.

De moment són tres llibres, editats en paper i online que ja es poden trobar a les llibreries i a les plataformes digitals que pretenen retratar aquestes tres enòlegs des d’un punt de vista professional, però també personal. Cada un amb la seva diversitat i la seva singularitat.

L’autora d’aquests reportatges, que es van presentar aquest dijous, ha explicat a Vadevi que ha utilitzar un estil literari per fer-ho més amè al lector, que el discurs defuig en tot moment de tecnicismes per arribar a tothom, i que el que és pretén és aconseguir transmetre la cultura del vi a través de les vivències d’aquestes tres personatges.

Els llibres s’han editat en català, castellà i anglès i tant l’autora com l’editorial el que volen és que arribi al màxim de gent possible i que aquests #retratsdevi siguin presents a museus, centres especialitzats o restaurants amb bibliografia per tal que es converteixin en una eina més per entendre el món del vi, en aquest cas per entendre’l a través de les persones que el fan.

A més i com a experiència nova els propis cellers posen a la venda 1000 ampolles dels seus vins que portaran un codi QR que permetrà descarregar el llibre de forma gratuïta.

Per Troyano ha estat un repte fer aquesta feina, un plaer i una gran responsabilitat, assegura, i explica que a més a través de les imatges del fotògraf Maoz Eliakim es podrà seguir també el cicle de la vinya en funció de les escenes en les quals s’han retratat els tres protagonistes.

Els tres primers protagonistes

“Parles amb ells i veus clar que es menjaran el món”. Així de contundent es mostra Ruth Troyano després d’haver passar hores i hores amb Toni Sànchez-Ortiz, Francesc Ferré i Anna Espelt. “Vam buscar perfils diferents per què fossin representatius no només dels enòlegs que han sortit de la Rovira i Virgili sinó del món del vi català” aclareix Troyano.

Toni Sànchez-Ortiz, es considera oliviticultor. Manté la seva faceta d’enòleg que més enllà d’elaborar el seu vi assessora a d’altres cellers i va ser el primer en fer un Erasmus sobre enologia.

Anna Espelt, està al capdavant d’una gran empresa que ha revitalitzat el món del vi a l’Empordà, assegura l’autora.

I Francesc Ferrer, del Celler Frisach és representatiu d’una nova generació d’enòlegs, que sense trencar amb la tradició de l’empresa familiar, estan entrant amb molta força amb una nova manera d’entendre el vi.

En cada un dels llibres, s’ha demanat l’opinió a d’altres personatges del món del vi sobre els entrevistats i com a curiositat, als llibres hi apareixen també les recomanacions d’Espelt, Sànchez-Ortiz i Ferré de llocs que els hi agraden per anar a prendre un vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa