Són joves, però sobradament formats i carregats de l’empenta i les ganes de menjar-se el món. Albert Amigó i Anna Sanfeliu fa tot just una setmana que han obert les portes a Decantats, un nou local de vins i degustació al municipi vallesà de Sant Feliu de Codines. Des del Passatge Mules número 4 pretenen no només disposar d’una bona oferta vinícola, sinó que també es plantegen organitzar activitats que permetin divulgar i fer promoció de la cultura del vi a casa nostra.

“El primer cap de setmana ha estat tot un èxit“, valora l’Albert Amigó per a Vadevi. És conscient que la data hi ha contribuït, ja que han aixecat la persiana coincidint amb les festes del municipi, però es mostra en general content amb l’arrencada i amb el futur del projecte. “És el primer establiment d’aquestes característiques que tenim al poble”, manifesta, i això espera que sigui un atractiu més per atraure persones interessades a viatjar pel món, i especialment per Catalunya, a través dels seus vins.
Ara per ara, disposen d’una bona carta de vins, que pot arribar a les dues-centes referències diferents. La majoria, de Catalunya, “hi ha un bon equilibri entre les diferents regions del país”, detalla, posant èmfasi en els vins de les regions vinícoles més properes, que són Alella i el Pla de Bages. Complementant l’oferta, alguns vins del món i la possibilitat de maridar les begudes amb quatre platillos freds, com taules d’embotits i formatges, seitons i anxoves, entre d’altres.
“És una botiga de vins amb degustació”, insisteix el propietari. I explica que més enllà de comprar ampolles, s’hi pot fer vins a copes i complementar el consum amb activitats formatives o divulgatives sobre el vi i la cultura vitivinícola. El mateix Albert, sommelier de formació, guiarà tastos o xerrades sobre vins de determinades zones o varietats o acompanyarà el responsable d’un celler, que pugui venir convidat a presentar el seu projecte i gamma de productes.
Decantats obre portes de dimecres a diumenge; de dimecres a divendres, en horari de tarda, dissabte, tot el dia i diumenge, fins a l’hora de dinar.

Un cuiner que es va enamorar del vi
Albert Amigó va estudiar cuina a l’Escola Joviat de Manresa, i gairebé “per casualitat”, dirà ell, va entrar en contacte amb el món del vi, que de seguida el va atrapar. De fet, al mateix centre formatiu va cursar la formació de sommelier, sota el guiatge de Josep Pelegrín, i des que es va graduar, ha estat íntimament lligat al sector del vi a través del treball en restauració o a cellers, com Les Acàcies, on n’és director comercial des de 2023.
La seua idea, de moment, és continuar vinculat a tots dos projectes, i a la comunicació del vi que també fa a través d’articles per diversos mitjans, entre els quals, aquesta capçalera. “Des del celler bagenc puc aprendre amb tot el detall quin és el procés d’elaboració del vi, i això també m’ajuda a l’hora de vendre’l a la botiga o explicar-lo arreu”, confessa.