!–akiadsense–>

Llegir un llibre amb una copa de vi sempre és una bon pla. Però si a més la lectura ofereix la possibilitat d’endinsar-se en aquest món fascinant, el plaer és doble. Així, pels amants del vi i de la lectura, aquests Sant Jordi arriba ple de propostes.

La diada de Sant Jordi, és més diada amb una copa, per això, per exemple, Vallformosa, desembarca aquest dimarts al Palau Robert de Barcelona per oferir a tots els oients de Rac 1 una copa de cava. I a la botiga especialitzada en vins catalans, Vinsandco del carrer Aribau diversos autors de llibres de vi signaran exemlars durant tot el dia. Hi passaran Ruth Troyano, Clara Isamat, Ester Bachs i Lluis Tolosa entre d’altres.

Ara bé, pràcticament a qualsevol llibreria trobareu les novetats d’aquests i d’altres autors. En recopilem alguns.

La Bullipedia, de Ferran Centelles, és el primer volum de l’aliança entre elBullifoundation i RBA, amb la col·laboració de Vila Viniteca. És una obra que pretén aglutinar el mínim coneixement necessari per comprendre el món del vi i el paper que juga en un context gastronòmic. Centelles signarà llibres a Vila Viniteca de l’Illa Diagonal de les 17h a les 20h.

La Guía del Vermut d’Ester Bachs, sommelier i directora tècnica dels Premis Vinari dels Vermuts i dels Vins també és una de les novetats d’aquest Sant Jordi. Es tracta d’una nova edició ampliada i revisada que va sortir al mercat fa prop de tres anys en la que es detallen els vermuts que es fan a tot l’estat amb notes de tast, receptes de còctels, receptes gastronòmiques i un llistat de les vermuteries més representatives. Trobareu a l’autora signant llibres a les 18.30h a Las Vermudas a Gràcia.

Experto en vinos en 24 horas, és un llibre signat per la prestigiosa prescriptora Jancis Robinson, que assegura que ha volgut donar les eines necessàries “perquè el lector se senti un expert en vins segur de si mateix parlant-li del que és essencial”.

Els millors vins dolços de Catalunya de Lluís Romero és també una nvoetat d’aquest any. El seu autor, reivindica aquests tipus de vins, com “el gran tresor oblidat de la vinya catalana”, i recorda que “quan bevem un vi dolç bevem Mediterrani, bevem l’essència del raïm i bevem raigs de sol, bevem, en resum, història líquida de la nostra terra”.

Pels amants del vi naturals el seu llibre és vi Vinos naturales en España. Placer autentico y agricultura sostenible en la copa de Joan Gómez Palarès. L’autor ha revisat i ampliat la primera edició i explicava en una entrevista a Vadevi, que “el vi natural és una actitud i no pas una moda, i que segueix creixent l’interès per aquests vins. És imparable perquè està directament relacionat amb com vivim i sentim la natura”.

N’hi ha molts més, però no us perdeu la Guia d’Enoturisme de Catalunya de Lluís Tolosa, o els dos últims Retrats de Vi de Ruth Troyano dedicats a Xavi Garcia d’Alella Vinícola i a Maria Sangenís de Sangenís i Vaquer del Priorat, les Reinas de Copas de Zoltan Nagy que entrevista dones que fan vi o fins i tot la visió Bebo, luego existo de Roger Scruton, que parla del vi sense embuts i amb una ironia fina que us arrencarà un somriure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa