VadeVi
Santamaría condemna el boicot als productes catalans per ser “irracional i contrari a la convivència”
|

!--akiadsense-->

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha condemnat el boicot als productes catalans per part dels consumidors de la resta de l’Estat com un acte “irracional i contrari a la convivència i als llaços econòmics i socials” entre els territoris.

En unes declaracions aquest dimarts als mitjans de comunicació després de participar en un esmorzar de la Societat d’Estudis Econòmics, la vicepresidenta ha valorat així la proposició no de llei que el grup popular portarà a votació aquest dimarts al Congrés dels Diputats per protegir els productes catalans de possibles boicots. “Hem plantejat la iniciativa per animar tots els espanyols a consumir productes catalans, per respecte als productors i treballadors locals, per la seva qualitat i perquè ningú ha de pagar les irresponsabilitats de l’exgovern de la Generalitat”, ha sentenciat.

Els vins i especialment els caves catalans, centren els objectius de moltes webs que promouen deixar de comprar productes catalans com a conseqüència de la situació política.

En el cas del cava és especialment impactant perquè les llistes que es difonen per identificar quins són les productes d’origen català, proposen alternatives d’escumosos que en els últims temps han vist com la situació política afavoria el seu creixement. Alguns d’ells dins de la mateixa DO Cava.

Santamaria, tot i que en responsabilitza la Generalitat, afirma conciliadora que “No s’hauria de produir cap boicot. Espanya és un projecte de convivència i el boicot és absolutament irracional. L’economia està interrelacionada. Amb matèries primeres d’un lloc, s’acaben elaborant productes en un altre lloc”, ha conclòs. En aquest sentit, ha desitjat que “Catalunya superi el malson que ha estat aquest procés”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa