VadeVi
Santó (Unió de Pagesos): “La bona marxa del vi català no ha repercutit en els viticultors”
  • CA
Vinyes del Penedès | M.R.F.

!--akiadsense-->

Amb llistes pròpies o amb acords amb altres candidatures, Unió de Pagesos vol ser present als consells reguladors de totes les denominacions d’origen catalanes. I és així perquè des del sindicat consideren que ha arrbat el moment de defensar activament el paper dels viticultors.

El responsable de la Vinya i el Vi d’Unió de Pagesos, Joan Santó, explicava en declaracions a Vadevi, que “la bona marxa del vi català en els darrers temps no ha reperctuit en els viticultors i ja toca. Tots som part d’una cadena i hem de garantir la traçabilitat del producte”.

Santó, recorda que “estem en un moment en que el consumidor exigeix conèixer la procedència i l’origen, i s’ha de donar més valor al raïm. Ara mateix el preu del producte no compensa els esforços que s’estan fent. El comprador de raïm cada vegada és més exigent i el iticultors està responent a aquesta demanda, però en canvi no veu una millora en les seves condicions econòmiques”.

Joan Santó és el responsable de la vinya i el vi d'Unió de Pagesos
Joan Santó és el responsable de la vinya i el vi d’Unió de Pagesos

!--akiadsense-->

El responsable de la Vinya i el Vi del sindicat remarca el fet que el vi en sí mateix, només suposa entre un 10% i un 15% del valor final de l’ampolla, i recorda que ara mateix, de mitjana, el preu que es paga per un quilo de raïm és de 40 cèntims.

Per Santó, ara que es renoven tots els consells reguladors de les denominacions d’origen “és el moment de reivindicar el paper dels pagesos que treballen la vinya per donar valor a la seva feina i el seu esforç i perquè se’n beneficiin com els hi pertocaria”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa