VadeVi
Saó Abrivat 2015, art a la vinya, gaudi a la copa
  • CA
Saó Abrivat

!–akiadsense–>

Saó Abrivat 2015

40% Ull de Llebre, 35% Garnatxa, 25% Cabernet Sauvignon.

12 mesos en bótes de roure francès (42%) i americà (58%) de torrat mitjà i lleuger.

Celler Mas Blach i Jové (DO Costers del Segre)

Preu aprox.: 12,46 euros

Etiquetat en català

Tel.: 973 050 018

Mail: [email protected]

Web: https://www.masblanchijove.com/

Una de les visites de vinya més impressionants que es poden fer a Catalunya és la de les vinyes del celler Mas Blach i Jové de la Pobla de Cérvoles dins de la DO Costers del Segre. Quan hom arriba al celler, un edifici respectuós amb el medi, totalment integrat amb el paisatge i que és autosostenible des del punt de vista energètic (es generen el 99% de l’energia que consumeixen a través de plaques solars) ja es comença a donar compte que estem en un celler amb una sensibilitat especial.

En entrar dins del celler, ja s’entreveu que a més de la seva conscienciació ecològica, també tenen una debilitat per l’art. Obres de Gregori Iglesias, Esteve Casanoves i de Josep Guinovart fan de testimonis dels processos d’elaboració dels seus vins. Atenció especial a la decoració de la sala de bótes.

Però quan de debò un queda del tot bocabadat és quan comença a caminar per entre les vinyes, en el que s’anomena itinerari de La Vinya dels Artistes. L’impacte visual de les obres d’art de grans dimensions, realitzades per reconeguts artistes i plantades al bell mig de les vinyes, és una imatge d’aquelles que queda en el record per sempre. Una visita del tot recomanable, més enllà fins i tot de la passió que pugueu sentir pel vi.

A les seves disset hectàrees de vinya, situades a més de 700 metres d’alçada sobre el nivell del mar i conreades sota el preceptes de l’agricultura ecològica, hi tenen plantades en un terreny argilós calcari molt pobre en matèria orgànica, garnatxa negra, garnatxa blanca i macabeu, cabernet sauvignon, ull de llebre, merlot, sirà, sumoll, viognier i riesling.

De tots els seus vins, n’hi ha un, el Saó Abrivat, al que li tinc una estima especial pels records que em porta d’una època de la meva vida quan, per raons professionals, vaig viure un temps a Agramunt i sopava molt sovint al restaurant La Repesca. Van coincidir en el temps aquests sopars i la sortida al mercat de la primera anyada del Saó Abrivat. I a La Repesca ens vàrem conèixer i enamorar.

El Saó Abrivat, és un vi d’aquells que sempre se n’ha de tenir una ampolla a casa, doncs és un vi summament versàtil gastronòmicament a un preu molt més que raonable. És un vi que només servir-lo a la copa ja marca perfil, amb el seu color grana intens, una capa alta i una llàgrima abundant, densa i d’evolució lenta que ens avisa del seu grau alcohòlic (14,5% vol).

En nas, cal deixar que flueixin les primeres notes d’alcohol per percebre un conjunt aromàtic intens format per aromes de fruites del bosc molt madures i espècies dolces sobre un rerefons d’aromes balsàmiques que connecten molt amb les aromes que un pot percebre passejant per les vinyes.

En boca és un vi potent, d’entrada voluminosa i tacte càlid. L’acció de la seva acidesa, viva i present, li atorga una certa frescor. El seu pas de boca és intens i sedós, amb un tanins presents i ben polits i marcat per l’intens i llaminer conjunt aromàtic que formen la barreja de notes afruitades i especiades. Ben estructurat. Per via retronasal, ens dona notes balsàmiques. Llarg i persistent.

Un vi per acompanyar carns vermelles de tota mena. Genial acompanyant d’un “chuletón” de vaca gallega madurat de 30 a 45 dies i fet a la brases de llenya d’alsina o bé d’un civet de peces de caça major, senglar, cérvol, …

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa