Quim Vila, Ferran Centelles, Ferran Adrià i Siscu Martí durant la presentació del tercer volum de Sapiens del vino
Quim Vila, Ferran Centelles, Ferran Adrià i Siscu Martí durant la presentació del tercer volum de Sapiens del vino

!--akiadsense-->

Sapiens del Vino ja té tres volums. Ferran Adrià, Ferran Centelles i Quim Vila i Siscu Martí de Vila Viniteca han presentat “Del mercado a la carta”, el tercer volum d’aquesta obra enciclopèdica.

Després de l’èxit de “Contextualización y viticultura” i de “Vinificación y clasificaciones” elBullifoundation i Vila Viniteca han presentat el contingut d’aquest tercer volum que aprofundeix en el mercat del vi, la distribució, la compra i la qualitat del vi.

Al llarg de 10 capítiols i 528 pàgines es van desgranant els cinc esglaons bàsics que permeten degustar el vi a un restaurant: de la vinya a l celler, la seva venda a un distribuidor que a la vegada el revendrà a un restaurant perquè finalment es pugui oferir a un client del restaurant.

El llibre pretén explicar les etapes del mercat del vi centrant-se en la distribució i en els motius que porten als responsables de compra i sommeliers a adquirir una ampolla. Com funcionen els mercats del vi? què és necessita per moure el vi d’un lloc a un altre? quins factors aporten el valor necessari per a que un vi sigui atractaiu als ulls del concumidor? com es posa el preu a una ampolla? o com funciona la llei de l’oferta i la demanda? són algunes de les preguntes que respon el tercer volum de Sapien del Vino.

A més a més compta amb 9 sommelier de referència que il·lustren amb exemples pràctics tota l’obra: Ronan Sayburn MS, Agustí Peris, Andy Myers MS, María José Huertas, Enrico Bernardo, Josep “Pitu” Roca, Antoine Pétrus, Arvid Rosenger y David Seijas.

Vinos. Del mercado a la carta de Sapiens del Vino

!--akiadsense-->

S’introdueixen conceptes com el restaurant gastronòmic, es repassen més d’un centenar de condiionants que afecten l’oferta de vins i s’exposaran els diferents motius que porten a escollir les ampolles que formaran part d’una carta, com s’han de comprar i de quina manera s’han de gestionar.

“Del mercado a la carta” (59€) es pot trobar amb la resta de Sapiens del Vino a Vila Viniteca, elBullistore a les llibreries en general. El projecte Bullipedia elBullifoundations ha destinar els última anys a la Bullipedia, un dels seus projectes més ambiciosos. Es tracta de la primera gran encoclopèdia sobre gastronomia, creativitat i innovació concebuda per l’aprenentatge i l’educació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa