VadeVi
Sara Dalmau mostra les seves pintures sobre bótes de roure a “El Privé”
  • CA

El passat mes d’abril, Sara Dalmau portava una peça de la seva obra, la “Núvia cariàtide”, a l’espai El Privé de Jordi del Toro (carrer Sepúlveda, 162 entresol 2a de Barcelona) que Dalmau defineix com a “màgic lloc de Barcelona on viure l’art, la vida i els sentits”. En aquesta ocasió, una col·lecció sencera dels seus treballs, realitzats sobre dogues de roure de velles botes de vi, que porta per títol “Què veus”, es podrà visitar del 14 al 23 de desembre.

Fa uns deu anys, Sara Dalmau va descobrir l’atractiu de pintar sobre les dogues de roure de velles botes de vi, ja que els àcids tartàrics que cobrien la fusta feien d’elles uns llenços de textura molt peculiar i amb un gran potencial per ser explotat per l’artista. I Dalmau va començar a explorar-los tímidament.

Dels treballs de Dalmau sobre aquestes dogues de roure han sortit diverses col·leccions: Dones Tartàriques (2014), Vinum Dolium (2015) i Temps de Verema (2015) i que s’han exposat en diversos espais.

Ara li ha arribat al torn a “Què veus”, que ha trobat el seu espai per ser exposat en aquest espai singular, un palauet modernista barroc, dirigit per Jordi del Toro, joier i rellotger, especialista en productes de luxe, que gestiona aquest espai privat, singular i únic, on combina la venda privada d’art i joieria, amb l’organització d’esdeveniments exclusius.

L’obra de Sara Dalmau

L’obra de la Sara Dalmau gira, gairebé sempre, al voltant de les dones i el món femení. Ella, esteticista de professió, utilitza en la seva obra no només les pintures, els pigments i les eines pròpies dels pintors, sinó també tot allò que li ve a les mans des d’un altre món com és el dels cosmètics: rímel de pestanyes, laca d’ungles… dos mons que es fusionen per fer-ne un de propi: el que ofereix l’obra de la Sara Dalmau.

“Pinto sobre fusta, perquè és el que més s’assembla a la pell de les persones, que tant m’agrada”, explica Dalmau, “la fusta reacciona com la pell quan la treballes”. I és per això que la fusta es converteix en el llenç sobre el que l’artista dóna vida al seu treball.

L’exposició

Així defineix la mateixa artista aquesta exposició “Què veus”: “Ulls! Ulls i més ulls! Ulls que, durant dècades, han estat a les fosques. Ulls, coberts de tartàric, que ni tan sols veien el vi, el conyac, el vermut o la mistela que els amarava. Ara, de la mà i la intuïció de Sara Dalmau, d’entre les fibres i les velles vetes de la fusta, han desclucat les seves parpelles de roure i, amistosos, inquisitius, provocadors…, també et MIREN!”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa