VadeVi
Scott Eddy: «Catalunya té un llarguíssim recorregut en enoturisme»
  • CA

Ve del món financer, però fa uns anys decidir fer del món digital el seu modus vivendi. Especialista en comunicació 2.0, Scott Eddy es defineix com un emprenedor, consultor i relacions públiques; però veient el moviment i l’impacte que tenen les seves xarxes socials (només a Twitter, hi té més d’un milió de seguidors), se’l considera un “influencer”, al menys, la plataforma Klout el posiciona com la tercera persona més influent del sector turístic mundial. Precisament, aquest és l’àmbit en el qual treballa actualment.

Què el porta a visitar Catalunya?

Sincerament? Tenia contractat un creuer que sortia de Barcelona i coincidien les dates amb un tour per la Catalunya vitivinícola que organitzava un amic. Així que vaig avançar l’arribada per poder gaudir d’uns dies entre cellers, vinyes i vins.

Ha valgut la pena canviar bitllets?

Molt. Coneixia Barcelona, perquè hi vaig viure durant 3 anys, però mai abans havia anat a visitar vinyes i vaig quedar realment impressionat de l’alt nivell que hi ha en el sector de l’enoturisme.

Què vol dir?

Conec moltes zones del món, Napa, Sonoma…, on es practica l’enoturisme. Però la meva sensació, després de visitar Catalunya, és que molts indrets ja han tocat sostre i aquí hi ha un recorregut i un potencial enorme en el sector enoturístic.

Què li fa pensar això?

L’enotursime aquí s’ofereix com una experiència molt personal i propera. Pots conèixer i parlar amb els viticultors que porten el dia a dia de les vinyes, t’expliquen el funcionament del celler; et deixen tastar l’evolució dels seus vins. N’aprens amb qui coneix de primera mà del que parla. És fantàstic tenir aquest contacte directe i tan personalitzat.

Què van fer durant l’estada?

Vam visitar Alta Alella, Llopart, Scala Dei, Clos Figueras i Vall Llach. Cellers i zones de producció molt diferents entre elles, però molt interessants. Me n’emporto un record molt bo de les visites i l’experiència.

Eddy, amb una ampolla de Scala Dei del Priorat

Durant la visita haurà tastat i potser descobert alguns vins. Què en pensa del vi català -al menys, del que ha pogut conèixer aquests dies?

Crec que el vi català és fàcil i que té aromes i sabors esplèndids.

Fàcil, per senzill?

No. Fàcil perquè és un vi que et permet gaudir-ne sense límits, pots obrir una ampolla i acabar-la mentre menges o pots prendre’n una copa, dues o tres…, en bona companyia. I mai et cansa.

En triaria un?

Un de sol? Difícil…, però et diré que vaig descobrir un Llopart increïble, el seu cava Rosé és realment deliciós.

Li queda molt més per descobrir, de Catalunya. Tornarà?

I tant, vull seguir coneixent aquest territori. De moment, el que sí faré és recomanar-lo a tothom perquè el vingui a descobrir, segur que, com a mi, no els decepcionarà.

Scott Eddy (tercer per l’esquerra) amb el grup, a Caves Llopart


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa