VadeVi
Se suspèn l’acte central del centenari del celler de la cooperativa Llorenç del Penedès
  • CA
Fa 100 anys l'arquitecte Cèsar Martinell va construir el celler modernista de la Cooperativa de Llorenç del Penedès
Fa 100 anys l’arquitecte Cèsar Martinell va construir el celler modernista de la Cooperativa de Llorenç del Penedès

!--akiadsense-->

La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès anuncia la cancel·lació de l’acte central del centenari de la construcció del seu celler pel coronavirus. D’estil modernista i obra de l’arquitecte Cèsar Martinell havia d’acollir la celebració el dissabte dia 17 d’octubre però per garantir les mesures de seguretat per al control i prevenció de la Covid-19 s’ha suspès. No es descarta fer-la més endavant però encara sense data i quan le condicions sanitàries ho permetin.

Així i tot la cooperativa de Llorenç ha pogut dur a terme diversos actes festius per als socis. Com la presentació del vi “Centenari 1920 Xarel·lo” que es va fer amb dos tastos dirigits per Sumpta Mateos, responsable dels cursos de sommeliers de la Universitat Rovira i Virgili.

La cooperativa de Llorenç compta, en l’actualitat, amb 110 socis productors –majoritàriament viticultors- i una entrada mitjana propera a 1,8 milions de quilos de raïm blanc i negre. Bona part de la producció, unes 75.000 ampolles de cava i vi, es comercialitza amb marca pròpia, mentre la resta es distribueix mitjançant el grup cooperatiu Cevipe, del qual en forma part. La cooperativa de Llorenç també està associada a la cooperativa de segon grau Ceolpe per a la comercialització de l’oli d’oliva.

A més de l’activitat agrària, la cooperativa presta diversos serveis als socis que inclouen des de secció de crèdit a agrobotiga, magatzem d’adobs i fitosanitaris, assegurances agràries i subministrament de carburants, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa