VadeVi
Els secrets dels sommeliers perquè l’experiència del vi al restaurant sigui més profitosa
  • CA
Aquests sis sommeliers han explicat alguns dels seus secrets
Aquests sis sommeliers han explicat alguns dels seus secrets

!–akiadsense–>

L’any 2020 és un any atípic. Vivim amb l’amenaça constant d’un petit virus que ha trasbalsat tot el món i ha girat damunt davall la nostra manera de relacionar-nos. També la nostra manera de fer vida social. Durant mesos els restaurants i els bars han estat tancats i el sector del vi se n’ha ressentit molt. Certament hem tornar a beure vi a casa però en cap cas per compensar el que hem deixat de consumir a bars i restaurants.

Just quan tornàvem a treure el cap, quan sopar fora de casa era de nou possible vam iniciar una sèrie, El que els sommeliers no expliquen“>, en el que proposàvem a 6 sommeliers de casa nostra que responguessin el mateix qüestionari.

Amb la col·laboració de l’Incavi hem mostrat com viuen la seva feina aquest professionals i alhora ens han ofert pistes, consells i informacions diverses per fer més agradable i profitosa l’experiència de beure vi al restaurant.

David Seijas, ex sommelier del Bulli, Audrey Doré, cap dels sommeliers del Celler de Can Roca, Ton Colet del restaurant El Cigró d’Or, Clara Puigvert de Les Cols, Cristina Losada de l’Enigma i Rubén Pol del Disfrutar han explicat com fan la seva feina, com la viuen i com veuen el sector i les conseqüències de la pandèmia. Seijas, Doré i Puigvert tenen clar que la Covid-19 i sobretot l’episodi de confinament farà que valorem més el producte de proximitat i els vins també En canvi, Losada, Colet i Pol són més escèptics i creuen que aquesta tendència serà temporal.

També ens han explicat algunes de les anècdotes que han viscut treballant. La sommelier de l’Enigma assegura que li van rebutjar un vi perquè era “massa barat”, a Seijas un client li va fer un regal per haver aguantat les impertinències d’un company de taula o la sommelier de Les Cols va haver de posar un anell de compromís dins una copa de cava.

I si mai us trobeu amb aquests cambrers de vins, en aquestes entrevistes podeu veure amb quins clients s’ho passen millor treballant. Així sabreu com treure el màxim profit d’aquests professionals que ens ajuden a gaudir del vi, a escollir-lo i a beure’l perquè el plaer sigui màxim. Recupereu-les! David Seijas, ex sommelier del Bulli, Audrey Doré, cap dels sommeliers del Celler de Can Roca, Ton Colet del restaurant El Cigró d’Or, Clara Puigvert de Les Cols, Cristina Losada de l’Enigma i Rubén Pol del Disfrutar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa