VadeVi
El sector del vi, un dels més afectats per la Covid-19 segons la Comissió Europea
Vinya de cava

!--akiadsense-->

El sector del vi és un dels més perjudicats per la crisi causada per la pandèmia de la Covid-19. Segons un informe de la Comissió Europea sobre les previsions en agricultura i ramaderia, la producció i les exportacions de vi s’enfonsaran un 14% aquesta temporada, mentre el consum també caurà un 6,7% i les importacions un 11%.

L’informe de la Comissió Europea conclou que el sector agrícola i ramader europeu s’ha mantingut “resilient” a la crisi pel covid-19 i descarta que hi hagi “preocupacions d’escassetat d’aliments”.

L’estudi constata que el sector agrícola ha patit menys la crisi provocada pel coronavirus que altres secor de l’economia europea i destaca que l’oferta d’aliments a la Unió Europea s’ha adaptat “ràpid” als canvis de la demanda. A més, remarca que la pandèmia ha fet augmentar “massivament” el comerç electrònic d’aliments i la compra directa als productors.

L’informe preveu que la recessió econòmica tingui un “fort impacte” en la demanda d’aliments, especialment en productes d’alt valor, productes animals com els lactis i en els sector orientats a l’exportació, com el del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa