VadeVi
El sector del vi dona feina a 427.000 persones a tot l’estat
  • CA
La OIVE ha presentat un estudi sobre la situació del sector del vi a l'estat
La OIVE ha presentat un estudi sobre la situació del sector del vi a l’estat | Youtube

!--akiadsense-->

La Interprofesional del Vino, la OIVE, ha presentat aquest dilluns un estudi sobre la situació del sector del vi a l’estat i entre d’altres mostra que dona feina a 427.000 persones.

Constata de l’estat espanyol continua sent líder mundial pel que fa a la superfícia de vinya que se situa en les 950.000 hectàrees. És el tercer productor de vi amb 38 milions d’hectolitres, el primer exportador de vi en volum i el tercer en valor.

L’estudi elaborat per AFI a instàncies de la Interprofesional del Vino mostra també que actualment el sector està format per prop de 4.000 empreses amb molta diversitat de formes jurídiques, com societats anònimes, limitades, cooperatives, etc. i que aporten 3.800 milions d’euros a l’estat en forma d’impostos.

I pel que fa a la venda a l’exterior, el vi es troba entre els 5 productes de l’estat que més s’exporten.

Aquestes dades que mostren “la fortalesa del sector” tal com explicava Emilio Ontiveros president d’Afi, arriben en un moment de crisi provocada pel coronavirus. De fet la directora general de la Interprofesional, Susana García, recordava que el mes de febrer, abans de la pandèmia el consum de vi a l’estat estava repuntant després de molts anys de retrocés amb una xifra d’increment interanual del 8’5%. El coronavirus però, ha trencat aquesta tendència.

De la mateixa manera que les vendes s’han reduït, no només pel tancament del canal Horeca sinó també per la reducció de l’arribada de turistes que calculen del voltant del 85%.

A l’acte que s’ha fet aquest dilluns al Caixa Fòrum de Madrid i que s’ha retransmès en streaming, hi havia també el president de la OIVE, Ángel Villafranca. Villafranca ha aprofitat la presència del ministre d’agricultura, Luís Planas per recordar la importància del suport de l’administració per no trencar l’equilibri entre l’oferta i la demanda. El president de l’OIVE ha lamentat que “quan això passa, quan aquest fràgil equilibri es desajusta, al final qui ho acaba pagant sempre és el de sota i això no pot ser”, en referència al pagesos.

Planas ha respost recordant els ajuts que ha posat en marxa el govern espanyol per la verema en verd, l’emmagatzematge i també la destil·lació de crisi i ha dit “se’ns va acusar de no ser tan generosos com altres estats de la UE que finalment no han acabat d’executar totes les mesures extraordinàries, i nosaltres sí”.

Sobre els plantejament de futur del sector una de les línies que més s’ha destacat és la que fa referència a l’enoturisme. Per la creació de riquesa i també per convertir-se en una aportació clara que incrementar la qualitat del turisme que arriba a l’estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa