Suro

!--akiadsense-->

L’Institut Català del Suro ha col·locat dos contenidors per a recollir taps de suro natural a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya que es fa al Moll de la Marina de Barcelona fins aquest dilluns. El mes d’abril, es va començar una campanya després de l’èxit d’una prova pilor que es va fer sota el lema “Donem una segona vida al tap de suro”. Aquesta iniciativa forma part del projecte per a la implantació d’un sistema de reotrn dels taps de suro per aconseguir una veritable economia circular.

El principal objectiu és determinar la viabilitat d’aplicació d’un sistema de recollida de taps de suro i de noves alternatives de valorització per tal d’impulsar el seu reciclatge. Actualment els taps de suro es gestionen en la fracció orgànica de residus.

Igualment es planteja obtenir la millor opció de reciclatge dels taps de suro des d’una perspectiva tècnica i de rendibilitat econòmica per a l’obtenció de productes o aplicacions dels taps de suro un cop triturats. Aquest procés ha d’integrar tots els agents econòmics i socials que intervenen en el procés de recollida, reciclatge i revalorització dels taps de suro.

En el marc d’aquesta campanya ja es van col·locar contenidors de recollida a Alimentaria, la Fira de Falset i ara a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Els taps recollits es tritures i es fan servir per a projectes d’investigació del departament d’R+D+I de l’Institut Català del Suro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa