VadeVi
Segura Viudas presenta els primers vins de la collita 2017
Primers vins de la collita 2017 de Segura Viudas

Després d’una collita curta que ja s’esperava, marcada a més per les inclemències meteorològiques que han afectat el desenvolupament de la vinya, Miquel Salarich, director d’enologia de Segura Viudas, destaca que els vins de l’anyada 2017 es presenten intensos en aromes i sabors, amb un gran potencial per a l’elaboració de vins de criança, siguin caves o vins tranquils.

A la manca de precipitacions dels mesos d’abril i maig, moment clau per al desenvolupament de la vinya, s’hi va afegir una inusual onada de calor a començaments d’estiu que va accelerar el cicle vegetatiu dels ceps de forma acusada. En una situació com aquesta, el seguiment de les maduracions i la decisió de la data òptima de collita foren clau per veremar les diverses varietats en el seu moment just, preservant una fruita fresca.

L’entrada del raïm al celler fou un 20% inferior al que és habitual. Tanmateix, aquests fruits es caracteritzaren per un excel·lent estat fitosanitari, un grau alcohòlic potencial elevat i una acidesa moderada. En aquestes condicions, i segons els elaboradors, els vins mostren una intensitat d’aromes de maduresa plena, amb sabors afruitats i una acidesa moderadament alta. Condicions immillorables, diuen, per a l’elaboració de vins de criança.

Una verema històrica

La verema 2017 es va iniciar el dia 2 d’agost amb la collita de la Pinot Noir; una data que marca el rècord històric d’inici de verema al celler. Les varietats tradicionals del cava també van avançar la seva collita respecte a les previsions inicials i les darreres caixes de parellada van arribar al celler a finals de setembre, gairebé quinze dies abans del que fins ara ha estat habitual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa