VadeVi
Segura Viudas revalida el certificat ‘Wineries for Climate Protection’
  • CA

Segura Viudas ha renovat per tercera vegada consecutiva l’acreditació mediambiental Wineries for Climate Protection (WfCP). Aquest prestigiós certificat, gestionat per la Federació Espanyola del Vi (FEV) i atorgat per l’Associació Espanyola de Normalització (AENOR), és l’únic segell específic en el sector vinícola en matèria de sostenibilitat mediambiental. El celler de Torrelavit ha obtingut de nou aquesta certificació, referent internacional en el sector, després d’incrementar la puntuació en els seus quatre pilars: la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, la gestió de l’aigua, la reducció de residus i l’eficiència energètica i ús d’energies renovables.

En concret, Segura Viudas va dissenyar un pla d’aïllament dels dipòsits destinats a la refrigeració de vins i fermentació de mosts i ha aconseguit optimitzar tots els processos de depuració per produir menys fang i residus. A més, el celler ha realitzat una reconversió de la lluminària convencional per lluminària LED com a mesura d’estalvi energètic, al que cal sumar la compra d’energia verda, entre altres mesures.

L’obtenció del segell Wineries for Climate Protection és una nova mostra del compromís i els esforços realitzats per Segura Viudas per ser un exemple de sostenibilitat i responsabilitat mediambiental en el sector vinícola. La companyia ja compta amb les certificacions ISO 14.001 (sistema de gestió ambiental), CCPAE (Consell Català de la Producció Agrícola Ecològica); Biosphere, de l’Institut de Turisme Responsable; i Safe Travels, del World Travel & Tourism Council. Amb tot, Segura Viudas segueix reforçant la seva aposta per la producció vinícola i l’enoturisme segurs, de qualitat, sostenibles i respectuosos amb les arrels i l’entorn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa