VadeVi
Senat del Montsant 2013: magnífic i autèntic
  • CA

Senat del Montsant 2013

7 Magnífics

DO Montsant

Preu Aprox. 11,75 €

Etiquetat en català, castellà i anglès

Tel. 938 177 400938 177 400 (Cellers Torres)

Web: www.7magnifics.com

El fet de formar part de l’equip d’enòlegs d’una gran empresa vitivinícola, com és el cas de Cellers Torres, que compra molt raïm a diverses zones vitivinícoles, dóna l’oportunitat de conèixer molts viticultors, moltes finques, i segurament, fa plantejar-se en algun moment el fet que amb el raïm d’alguna parcel·la determinada, es podria elaborar un vi més personal, més concret, que el que elaboren aquests grans cellers en les seves marques amb més difusió.

Aquest és l’origen del projecte 7 Magnífics, que no és un celler, sinó una marca que empara els vins elaborats per alguns dels membres de l’equip tècnic de Torres, amb el suport logístic i de distribució de la casa mare, però totalment independent pel que fa als criteris enològics, d’elaboració i d’identitat. De fet, el nom de Torres, que sempre està present en tots els vins que elaboren a diversos indrets del món, des de Xile o Califòrnia, passat per diverses denominacions d’origen catalanes i de la resta de l’Estat, no apareix enlloc en aquests nous vins “magnífics”.

L’equip dels 7 magnífics ha revelat el tercer vi d’aquesta col·lecció: es tracta d’un negre de la DO Montsant, elaborat amb un cupatge del 40% de garnatxa i de carinyena i un 20% de sirà, amb vuit mesos de criança en bóta de roure francès. El nom, el Senat del Montsant, fa referència a les tertúlies que fa la gent gran i on hi sol córrer la saviesa en abundància. I així ho reflecteix l’etiquetatge, que representa tres avis asseguts en una taula davant les bótes i amb un got de vi cadascun, que és justament l’únic detall amb color de la il·lustració.

Segons Torres, el Senat del Montsant 2013 “neix amb la voluntat d’apropar les noves generacions d’aficionats al vi a l’expressió més autèntica d’una comarca on la tradició vinícola té un llarg arrelament”. El comunicat del celler també explica que aquest vi “ha estat concebut amb el màxim respecte per la tradició dels viticultors que han treballat aquesta terra durant segles, és una nítida aproximació al paisatge de Montsant, al seu clima, a les varietats de raïm que millor s’han adaptat a aquest entorn i a la passió i orgull dels homes i dones que conserven la memòria vinícola d’aquesta zona”.

Es tracta d’un vi que reflecteix bé l’estil dels vins de la DO Montsant. Potent i dens com correspon a un vi d’un indret càlid, és, tot i això, equilibrat i no arriba als extrems de potència d’alguns vins de la veïna DOQ Priorat. Aromàticament, és molt ric i complex, si bé el 20% de sirà i les seves notes florals potser agafen un protagonisme excessiu per damunt del caràcter de la garnatxa i la carinyena, més sòbries. A la boca la garnatxa i la seva amabilitat tradicional dominen i juntament amb la frescor de la carinyena fan passar desapercebuts els 14,5º Alc. que queden perfectament integrats i aporten més aviat un tacte dolç que no pas calidesa excessiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa