Sarah Jane Evans MW, una de les veus més autoritzades i grans prescriptores de vi del món, signa un article a Decanter -“Cava, celebrant la nova era de l’excel·lència” on exposa i comparteix l’actualitat del Cava i destaca algunes elaboracions que, nascudes en diversos punts de Catalunya, s’han de conèixer.

Tu tries: un cava jove i afruitat, o un vi que ha passat més temps en ampolla per poder desenvolupar una complexitat major”, dirà la Master os Wine. Escull entre monovarietal o cupatge, i entre qualsevol de les zones que n’elaboren, tenint present que el 95% dels caves té la seva procedència a la regió del Penedès”.

Aquests són els caves catalans que recomana:

Mil·leni Reserva Brut Nature 2016 de Maria Rigol Ordi

“És un deliciós i elegant Cava que s’elabora a partir del cupatge tradicional de xarel·lo, macabeu i parellada amb un 15% de Chardonnay. Ecològic.

Núria Claverol Homenatge Gran Reserva 2014, Sumarroca

“Núria, amb aquesta distingida ampolla és un homenatge a la seva mare. Núria és una explosió d’energia, amb aromes de pastisseria i ametlles torrades. Jove malgrat els anys, d’estil lleuger i més delicat”.

Ariadna Gran Reserva Brut Nature 2015, d’Oriol Rossell

“Un cupatge de xarel·lo plantat l’any 1968 i pinot noir de 2005. Ha fet criança durant quatre mesos amb les seves mares i un mínim de 36 en ampolla. El resultat, és un vi amb tonalitats daurades i un esperit viu. Ecològic.”

Blanca Cusiné Gran Reserva Brut Nature 2012, Parés Baltà

Té gairebé 12 anys i encara està viu! Els vins de la família de Parés Baltà van millorant mentre continuen explorant l’agricultura ecològica i biodinàmica. Aquest cava és un cupatge de xarel·lo (81%), chardonnay i pinot noir. Ecològic”.

Anyades Històriques Gran Reserva Brut Nature 2004, Vins Família Ferrer

Un especial embotellat ‘Anyades Històriques” de 2004 que tot just s’ha desgorjat el 6 d’abril d’enguany. Torrats delicats i una primera impressió d’una frescor excepcional. Un cava gastronòmic amb molts anys per endavant. Gloriós!

Mirgin Exeo Paratge Qualificat Vallcirera 2015, Alta Alella. Cava de Paratge Qualificat

Hi ha molt més d’Alta Alella que la forma de les seves ampolles. El cupatge 60% pansa blanca -40% chardonnay ve d’un territori que està situat a tan sols dos quilòmetres del mediterrani. Creix sobre sòls de sauló, atorgant al vi un caràcter únic. Fermenta en botes de 2-3 anys i després un mínim de 36-48 mesos en ampolla. Ecològic.

La Capella 2010 de Juvé & Camps – Cava de Paratge Qualificat

Aquest Cava de Paratge Qualificat és un 100% xarel·lo que neix sobre sòls argilo-calcaris en vistes de la majestuosa Montserrat. Net i molt equilibrat, amb notes d’albercoc i torrats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa