L’associació Qalidès Terrers del Penedès organitza per aquest dimarts i dimecres 29 i 30 de novembre uns tastos especials que fusionen els seus vins amb plats de cuina japonesa, en dues sessions que dirigiran el xef Daisuke Fukamura i el sommelier Jordi Carrascosa. Per aquesta experiència es comptarà amb els vins dels cellers Jané Ventura, Miguel Torres, Cellers Avgvstvs Forvm, Castellroig – Finca Sabaté Coca, Mas Candí, Can Feixes, Finca Viladellops, Parés Baltà, Celler Pardas, Mas Comtal, Gramona, Can Ràfols dels Caus, Jean Leon i Albet i Noya.
Fusió de cultures
El restaurant Fukamura, obert l’abril passat a Barcelona, serà el lloc escollit per al tast, i el seu xef, especialitzat en sushi tradicional i avalat per una llarga trajectòria a japonesos de la Ciutat Comtal com el Koy Shunka, Espai Kru, Icho i Shibui, el responsable de dirigir les degustacions de cada trobada.
Per la seva banda, el sommelier Jordi Carrascosa, donarà a conèixer la personalitat dels vins que conformen l’associació Qalidès, nascuda amb l’objectiu de promoure la sostenibilitat i la riquesa del paisatge del Penedès.
Aquestes són dues activitats del projecte #AtrápaloAsap -activitat singular per atrapar aviat- que, per a gaudir de l’experiència, ha programat dues dates: el 29 i el 30 de novembre.
El dia 29 es farà la primera jornada i els assistents podran gaudir dels següents maridatges:
- Sopa de miso amb brou de vedella acompanyada de Jané Ventura Sumoll
- Yakisoba de mar i muntanya, amb el Waltraud de Miguel Torres
- Karaage de pollastre amb salsa de Bruchetta acompanyat de Mas Comtal Antistiana Merlot
- Maki de Igo acompanyat d’Avgvstvs Chardonnay
- Nigiri variats (Toro, Sèpia i anguila), amb el Castellroig Terroja
- Daus de filet de bou amb Shiitake acompanyats de Pardas Negre Franc
- Postres acompanyat de Gramona Vi de Glass Gewürztraminer
En la segona jornada de tast, que es realitzarà el dia 30 de novembre, els plats i vins que es podran assaborir seran els següents:
- Sopa de miso amb brou de vedella acompanyada d’Albet i Noya Belat
- Yakisoba de mar i muntanya acompanyat de Parés Baltà Ginesta
- Karaage de pollastre amb salsa de Bruchetta acompanyat de Mas Candí les Forques
- Maki de Igo acompanyat de Can Feixes Chardonnay
- Nigiri variats (Toro, Sèpia i anguila) acompanyats de Finca Viladellops Xarel·lo
- Daus de filet de bou amb Shiitake acompanyats de Jean Leon Vinya Palau Merlot
- Postres acompanyat de Can Ràfols dels Caus Gran Caus Rosat
Les dues activitats tenen places limitades que cal reservar a través d’aquest enllaç. El preu de cada maridatge és de 29 euros.